546 1

Центърът за спешна помощ в Ихтиман без екип

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна
Светослава Ингилизова

След катастрофата на магистрала „Тракия”, при която пострада екип на бърза помощ, Центърът за спешна медицинска помощ в Ихтиман няколко пъти седмично остава без лекари, съобщи бТВ.

На 16 юли автомобил се врязва в линейка, оказваща помощ на АМ „Тракия”. Тогава екипът от Спешния център пострада тежко. Оказва се, че сега няма кой да поеме дежурствата му,

Над 30 000 души разчитат на единствената линейка, с която разполага центърът. Екипът отговаря за две общини, 32 села и три автомагистрали.

„Днес нямаме мобилен екип в ихтиманския филиал, направили сме такава организация, че филиалите от Елин Пелин и от Костенец да покриват този район”, коментира д-р. Кирилов, завеждащ работна смяна в Центъра за спешна медицинска помощ – София.

От Спешния център в Елен Пелин признават, че трудно се справят с работата. Там също работи само един екип и затова дежурствата на някои от медицинските работници продължават и след работно време, като стигат и до 15 часа на смяна.

Така често Елин Пелин също остава без лекар, а на адреси се изпращат фелдшери и медицински сестри.

От бърза помощ призовават да не се злоупотребява със спешните обаждания и се надяват скоро центърът отново да работи нормално.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ТИКВОЧА
    Отговор
    1 08:51  26.07.17
    ТОВА Е РЕЗУЛТАТ ОТ ТВОРЕНИЕТО Д-Р.В.ШАРКОВ И Д-Р ГЕЛЕВ . ИНАЧЕ ЦСМП СОФ .ОБЛАСТ РАБОТЕШЕ ПРЕКРАСНО И В ВСЯКА СМЯНА ИМАШЕ ЛЕКАР И В ФИЛИАЛА ИМАШЕ 2 ЛИНЕИКИ. СЕГА НЯМА НИКОИ ИНТЕРЕСНО КОЙ ЩЕ ВОЗИ БРАТЯТА ЦИГАНИ И ЗАПОМНЕТЕ СКОРО ЩЕ ИМА БИТИ . НО КАКВО ДА СЕ ПРАВИ ПРИ ОБЕДИНЕНИЕТО НА ДВАТА ЦЕНТЪРА СЕ КРАДЕ ПО- ДЕБЕЛО.

Напиши коментар:


Публикувай