424 2

Нинова: Борисов да поиска вот на доверие от коалиционните партньори

Видяха се първи пукнатини в управляващата коалиция, категоричен е лидерът на социалистите

Константин Карагьозов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова министър-председателя Бойко Борисов да поиска вот на доверие от коалиционните си партньори, които днес го бламираха за Комисията за финансов надзор.

"Днес се прояви първото пропукване между коалиционните партньори ГЕРБ-ОП - отхвърляне на предложенията на ГЕРБ за зам.-председатели на КФН. Днес коалиционен партньор в правителство бламира мнозинството. Това показва сериозно напрежение в правителството. Като добавим и вътрешнопартийните разправии в ГЕРБ за НДК, взаимните обвинения, „Суджукгей“. Очевидно е разцеплението не само в управляващото мнозинство, но и във водещата партия. Това води до нестабилност в държавата. Г-н Борисов да поиска вот на доверие от коалиционните си партньори, след като днес го бламират", категорична бе Нинова.

Соцлидерът изведе и равносметка за работата на партията си в края на първата сесия на 44-ото Народно събрание. Нинова е доволна от свършената работа, която сподели на всички в детайли.

"Накрая сме на първата сесия на 44-ото НС. За нас колкото е важно да влезем в НС, два пъти по-важно е да свършим работата, за която сме избрани и също толкова важно е да се отчете тази работа. В политиката обикновено в предизборната кампания обещаваме всичко и след това забравяме да отчитаме какво сме свършили", подхвана тя.

"Надяваме се този отчет да стигне до повече хора и нека те да ни оценят. Още от нощта на изборите се определихме като опозиция, но в тази сесия за нас най-важното беше да очертаем алтернативата на управлението на ГЕРБ и ОП", продължи Нинова.

"Ние внесохме закони, които изпълняват от предизборната програма- политическата и идеологическата платформа на партията и коалиционните ни партньори. Те са обединени в няколко групи – социални въпроси за доходи, за права на работници, закон за възрастните хора, закон за млатеща и спорта, борбата срещу монополите, подпомагане на българската икономика и производство, за сигурност и борба с битовата престъпност и корупцията. Общо 17 законопроекта за 41 заседания. Втората част от работата ни е праламентарният контрол. Имаме рекордно постижение – 335 въпроса и питания, 5 разисквания, предизвикани с питания, 3 временни комисии: за НДК, за замърсяването на водата и за неизплатените заплати на работниците в България", разкри лидерът на БСП.

"За тези 41 заседания имаме над 700 изказвания в зала. За да се оцени една работа, тя трябва да се съизмери с нещо. Ние ви представяме сравнение най-вече с управляващото мнозинство ГЕРП-ОП. Министерският съвет е внесъл 9 законопроекта, ние - 17. ГЕРБ са задали 97 въпроси и питания, ОП - 39 а ние - 335. За нас тази сесия беше много наситена, много активна, много динамична".

"Искам да благодаря на тази парламентарна група. Може би отдавна не сме имали толкова активна, динамична, отговорна и в изпълнение на предизборната си програма работа. Надявам се от септември да продължим още по-усилено", завърши Корнелия Нинова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Петела
  Отговор
  1 14:43  27.07.17
  Gladnata kokoshka Ninova torba s pari (proso) synuva. Za poreden pyt tyrsi pod vola tele i kato zhabata vdiga krak da ia podkovat... Tia glupavi komunisti syvsem ogladniaha i iznagliaha... sys svoiata podloga rabotodatelski organizacii i niakolko izmisleni golemi sefove...
 • onq s konq
  Отговор
  2 15:09  27.07.17
  Що пък ББ да поиска вот на доверие,а не ЗАБРАНА НА БСП?

Напиши коментар:


Публикувай