Last news in Fakti

28 Юли, 2017 18:54 3 605 15

Дадоха Валери Симеонов на прокуратурата

  • валери симеонов-
  • прокуратура-
  • николай бареков-
  • димитър байрактаров-
  • сотир цацаров-
  • анелия велева

Евродепутатът Николай Бареков и бившият депутат Димитър Байрактаров пуснаха сигнал до Сотир Цацаров

Дадоха Валери Симеонов на прокуратурата - 1
Снимка: БТА

Евродепутатът Николай Бареков и журналистът и бивш народен представител Димитър Байрактаров дадоха на прокуратурата вицепремиера Валери Симеонов. Те поискаха в сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров разследване на организирана престъпна група за трафик на нелегални мигранти, за чийто основни участници по думите им има обективни обществени съмнения, че заемат изключително високи постове в държавата като вицепремиери, министри и народни представители.

В документа са изброени конкретни примери за заловени от компетентните органи нелегални мигранти на територията на страната. „Важно е да се подчертае, че за нито един от първите четири случая до този момент няма никаква информация в публичното пространство дали и как е приключило досъдебното производство за всеки един от тях. Нещо повече, в обществото, както и в нас самите, се зараждат сериозни подозрения, че има разперен политически чадър за потулване на тези случаи с цел набавяне на имотна облага от група лица, участващи във властта”, пишат Бареков и Байрактаров в сигнала.

По думите им основание за тези съмнения дава и случаят със задържаното лице от партията-участник във властта „Национален фронт за спасение на България” с лидер вицепремиера Валери Симеонов Анелия Велева, която единственo от групата лица, арестувани за трафик на нелегални мигранти, бе освободена, при това с най-ниска мярка за неотклонение – подписка.

„Анелия Велева е обявено първоначално за основен организатор на задържаната група с подозрения за извършване трафик на нелегални мигранти. Следва въпросът какво знае Велева и осъществен ли е политически натиск за нейното освобождаване? Не се ли създава и предпоставка за укриване на важна за следствените органи информация за лица, покровителствали трафика на нелегални мигранти, заемащи високи постове в държавното управление?”, питат в сигнала двамата съвносители.

Бареков и Байрактаров настояват и за извършване на надлежна и обстойна проверка на строителството на оградата на границата с Турция. Като подчертават, че вицепремиерът Валери Симеонов е основният инициатор за променени в разпоредбите на Закона за обществените поръчки, чрез което се даде възможност строежът на защитното съоръжение да се извършва без конкурс на фирми-изпълнители, отбелязват факта, че за организирането на нелегалния трафик на мигранти в повечето случаи се осъществява именно с транспорт на тези фирми.

Към сигнала е приложен и част от Договор на подизпълнител, от който се вижда, че този подизпълнител е извършвал дейност по изграждане на защитното съоръжение срещу възнаграждение от 20.00 (двадесет) лева на линеен метър – „цена почти тридесет пъти по-ниска от обявената по Договор с основния изпълнител”. Според Бареков и Байратаров този случай отново поставя въпроса за качество и сигурността, която би следвало да обезпечи защитното съоръжение.

Посочен линк, отпращат към сайта за видеосподеляна Youtube, пък по думите им дава информация, че защитното съоръжение се строи от доброволен отряд, което според тях поставя огромна въпросителна за начина, по който са усвоени парите, които се твърди, че са изразходени за построяването на оградата.

Според Бареков и Байрактаров изнесената информация заражда сериозни подозрения, че изграденото защитно съоръжение се е превърнало в регулиращ център за платежоспособни нелегални мигранти, който се контролира именно от висши политически лица от партии в управляващата коалиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име (като гост):

    26 1 Отговор
    Бареков , Байрактаров , Цацаров и Симеонов за разтрел , останалите на бесилото .

    Коментиран от #3

  • 2 Хасан

    27 2 Отговор
    Бой по Симеонов..ще си каже и майчиното си мляко..да видим как е построил хотелите...напълниха държавата с бежанци
  • 3 VMORO

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "Име (като гост):":

    Тези мърши не са достойни за куршума. Всички на въжето!
  • 4 ......

    15 0 Отговор
    Е па Валерчо патриотЪ с криминалната физиономия, си е баш за там - за прокуратурата. Друг е въпросът, че Дудук Бареков и замерянето с ла*на му е малко...
  • 5 Бай Уй

    11 2 Отговор
    Крадецът вика дръжте крадеца
  • 6 отвратен

    12 0 Отговор
    в.симеонов /винкелс/по бързо да го осъдят и в пандиза да му изгният кокалите тоя предател умириса излъчва гадна воня не можем да дишаме
  • 7 отвратен

    8 0 Отговор
    в.симеонов /винкелс/по бързо да го осъдят и в пандиза да му изгният кокалите тоя предател умириса излъчва гадна воня не можем да дишаме
  • 8 Хасан

    14 0 Отговор
    Симеонов превърна патриотичните чуства на българина в капитал за лично забогатяване...и е готов на всичко за шепа жълтици....патриотизма трябва да бъде надпартиен....
  • 9 отвратен

    12 0 Отговор
    патриот е симеонов но яко бърка в джоба на народа
  • 10 Десо

    9 0 Отговор
    За да се подобри живота в цялата страна трябва да излезе народа и да иска 100 процента увеличение на заплатите в реалния сектор трудещетите се шивачи миньори животновъди земеделци но не шефове земевладелци а работещи механизатори сервитьори магазинери всички с,у белите якички су управители и директори
  • 11 няма нищо

    12 0 Отговор
    Че той Цацаров и той е за затвора? Кой да осъди Симеонов и другите помияри? Няма кой. Народа може да промени нещата ,но той спи и все чака някой друг да го оправи. Е стига вече оправят ни вече 28 години. Няма надежда за тоя тъп народ , заслужаваме си съдбата.
    Всички само мрънкат и нищо не правят.
    ГЕРБ окрадаха и съсипаха държавата и какво от това? "Народа" пак за тях ще гласува на следващите избори. Защото сме глупав народ и народ без достойнство и памет. Много бързо забравяме някои неща.
    Онзи ден по новините според социолозите при избори пак ГЕРБ, докога народе не ти ли омръзна да те еб.т в г.за? Това управление и всички други преди него съсипаха държавата. Средна заплата 1500лв нали така говориха глупав народе ? А сега минималната заплата се оказа висока и ще я намалят. Данъците ни са много ниски и ще се вдигат. Утре подлогите на Тиквата ще гласуват на първо четене закон за въздуха и ще искат винетка за да идеш до магазина и да дишаш.
    Вие си ги избирате тия малоумници , аз не съм гладувал за тях.
  • 12 Боян

    6 1 Отговор
    И Байрактаров и Бареков заслужават адмирации! За разлика от всички нас те поне се опитват да се противопоставят на политическата мафия.Знам,че на Бареков му приписаха много грехове,но като се замисля,не е бил държавен чиновник,не е бил във властта и не е крал от народа!Байрактаров беше най-работещия депутат в 43-то Народно събрание.
  • 13 Браво

    5 1 Отговор
    Много точно са поставили въпросите в сигнала.Хайде сега да видим Цацаров какво ще направи?На Байрактаров и Бареков едно голямо БРАВО и огромна подкрепа от моето семейство.

    Коментиран от #14

  • 14 Anton

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Браво":

    Simionov triabva da Jodi otgovornost I za natiska na voennite kak postoianno e zvanial na General Bocev da razporejda na voennite generalize na Stara Zagora na Karlovo da zapoviadat na armistice da apiary v xotela mu v Malko Tarnovo
  • 15 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    Който ще да е ...... щом е във властта, той е по душа и сърце покварен тип. Най-малкото е амбициозен, а това означава горд,безсърдечен и алчен ! А в една дебела книга е написано : " Гордостта е начало на всеки грях." Почтен и скромен човек не става за управник. В.Симеонов, В.Сидеров, Н.Бареков... / лошо почнах с имената,само за България денят няма да ми стигне да пиша имена, а и на работа трябва де се ходи / всичките са "от един дол дренки". Малки възможности - голям фасон ! Кой кого ще разследва в държавата " на невинните " ? Човешката история познава много "светли" имена, като държавници. Без да правя паралели, мога да посоча само едно име. На тоя субект обезателно прочетете действителната биография,за да осъзнаете, какво значи "велик" държавник, като манталитет и психика ! А той е -Йосиф Висарионович Джугашвили - Сталин .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове