4 641 16

Варненски поет: Висящият ресторант е безумие

Снимка: Нова ТВ
Снимка: Нова ТВ
Венцислав Михайлов

Атракцията висящ от кран ресторант на пристанището във Варна, който функционира от няколко дни, предизвика както положителни така и отрицателни мнения в мрежата

Варненският поет Валери Станков написа във Фейсбук профила си коментар:

"Увисналата на пристанищния кран във Варна кръчма е истинско безумие. Още от детските си години, понеже мама работеше на сточна гара Варна, където кранове товареха вагоните, знам, че е абсолютно забранено да се вдигат хора с кран и човек да стои под стрелата на крана.

Забраната е изписана на специални табели, окачени на крановете. Дори офисните, хотелските, блоковите и всички останали асансьори имат минимум по 4-5 осигурителни въжета и релси, в които да се вкопчат клиновете, ако основната макара се счупи, или ако двигателите превключат на по-висока предавка.

Ако утре този висящ на кран „ресторант“, който няма дори и кенеф, а да не говорим за елементарни хигиенни условия, се срути – да речем, при не дай си, Боже, скъсване на стоманено въже, или внезапен шквал, а кранове по света и у нас са падали и ще продължават да падат, виновни в устите на журналистите ще бъдат не ТИМ, не кметът на Варна, а ние – тъпаците, които им ръкопляскаме и цъкаме с език на всяка бизнесменска простотия.“

От фирмата инициатор на атракцията уверяват, че са спазени всички правила за безопасност, а и има голям интерес от страна на клиенти. Посетителите могат да избират между две менюта, като цените са между 100 и 200 лева.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • паднала маса
  Отговор
  1 14:28  01.08.17
  За 200 лв толкоз :)
 • Иван Господинов
  Отговор
  2 14:33  01.08.17
  Е да но пък е идеално за преброяване на всички глупави сноби и техните кифли. Таксуваш ги на позорни за всяка интелигента форма на живот цени а те си тръгват доволни и специални. Най-важното е че ще имат снимки за фейсбук с които да документират плачевният си интелектуален статус.
 • юрист
  Отговор
  3 15:00  01.08.17
  За двеста лева за меню в приличен ресторант във Варна- напр. / извън “Капитан Кук“ /може да се нахранят и да преядат поне 6-7 възрастни и 2 деца.- напр. в “Стария чинар“. Моето семейство не би дало 200 лева за глупостта, описана в статията, въпреки, че можем да си го позволим. Да построят напр. телевизионна кула- като в Берлин, да направят въртящ се ресторант в горната й част, заедно с тоалетни и всички условия и чак тогава да прибират парите на хората.
 • Хммм
  Отговор
  4 15:05  01.08.17
  Щом имат 200 лв за едно хапване, имат и за погребение, какво ги мислите, всеки от нещо ще умре...

 • onq s konq
  Отговор
  5 15:06  01.08.17
  Тоя човек като всеки друг в едно дем. общество има право да си каже мнението,но защо трябва да се споменава и професията му ПОЕТ?Нима това мнение би било по значимо и с обществена тежест от това на един ПРОФЕСИОНАЛЕН УБИЕЦ примерно?Ами същият тоя "Поет"/че не му прочетох името щото ми е "никой"/ какво би казал са Стъкления мост в Китай,които е също на стоманени въжета и където се стичат хора от целия свят заради атракцията че е над бездънна пропаст?А майка му специално като и бил малък да му е казвала да не се надвесва през прозорци,щото може да падне ?Между другото мнението ми за високите цени в определени заведения винаги е било положително,защото те са филтър за цигани и невъзпитано и с ниска хигиена простолюдие.
 • ВАЗОВ
  Отговор
  6 15:41  01.08.17
  Абе, пичове, откога да се преписват статуси във фейса минава за журналистика? Айде по-сериозно. Някакъв решил че не му се ходи на ресторант и веднага станало новина, голям праз.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  7 15:55  01.08.17
  За 200 лв. завъртам две ягнища на чеверме, в тази сума включвам и бялото вино и бирата (дървата на село са безплатни). Историята разказва за времето, когато построили Айфеловата кула, Ги дьо Мопасан, който твърдял, че я ненавижда, всеки ден обядвал в ресторанта й. Когато го попитали защо, отговорил, че това е единственото място в Париж, откъдето не може да я вижда.

  Коментиран от #10

 • Vulpes
  Отговор
  8 16:06  01.08.17
  За тези пари.....и тоалетна няма! Не,благодаря...
 • мъжкар
  Отговор
  9 16:40  01.08.17
  Господин ПОЕТ!!Ти хем си прав хем не си прав.Казваш че нямало право по наредба да се вдигат хора с кран.Аз пък мога да ти посоча стотици примери за хора които работят в метална кошница закачена за кран така се извършва повечето монтажни дейности които са на височина.По твоята логика излиза че и на лифт не трябва да се качва човек.Сдве думи искам да ти кажа че като не ти харесва стой си у вас и си пиши книгите той който иска да се качи ще се качи.Така че недей да се кахъриш толкова!
 • Егнето
  Отговор
  10 17:13  01.08.17

  До коментар #7 от "Пазарен Либерализатор":

  Ма как да не завъртиш две ягнета.Хахааа...Скоро май не си купувал.

  Коментиран от #12

 • Лол
  Отговор
  11 18:35  01.08.17
  Любимата ми рубрика! "Безработен човек написа глупост във facebook, преписахме я"
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  12 20:28  01.08.17

  До коментар #10 от "Егнето":

  Аз не купувам от Метро замръзнала мърша. На село всичко има, цените са много различни ;)
 • Отговор
  13 01:45  02.08.17
  НАПРАВИХТЕ МУ РЕКЛАМА ПАК
 • Милен
  Отговор
  14 01:48  02.08.17
  Абе хора идеята не е нова, присвоили са си я. Помня по дискавъри нещо се въртеше такава платформа. Липса на креативност от десетилетия мъчи някои нашенци. Поне са малко иначе резилът щеше да е пълен. Медиите мнооого помагат. За друго не стават, но за това...
 • WCeco
  Отговор
  15 14:52  02.08.17
  И аз имам идея. Да виснем един кенеф на кран . Ще струва 100 до 200 лв съобразно нуждата. Интерес най-вече очаквам от хора със запек?
 • Morgoth
  Отговор
  16 13:29  03.08.17
  Шкваловете не са толкова внезапни, че да не може крана да спусне товара. А кенефа си е отдолу - като на самолет, вадиш и на когото се падне късмета :)

Напиши коментар:


Публикувай