522 0

Над 630 пожара само за 3 дни

Няма загинали и пострадали хора при огнените стихии

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Над 630 пожара са погасени през последните 3 денонощия, съобщиха от МВР. Над 80% от тях са в полски и горски територии и стърнища. Няма загинали и пострадали хора. Налице са всички предпоставки и висока вероятност за още пожари.

"От главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” призовават да не се използва открит огън за почистване на суха тревна растителност. Експертите съветват при използването на огън за битови нужди да бъдат предприети всички превантивни действия и пожаробезопасни изисквания – начин на изграждане на огнището, обезопасяването му, подготовка на уреди и материали за първоначално пожарогасене и най-вече съобразяване с метеорологичните условия", пише в съобщението.

И в момента горят няколко големи пожара. Един от тях, край град Ветрен, е локализиран, но огънят обхвана около 2 000 дка. Горящи сухи треви на около 2 000 дка се гасят и в землищата на софийските села Радуловци и Бърложница. "Пожарът, който възникна между бургаските села Изворище, Миролюбово и Банево е потушен. Огнената стихия изпепели 3 000 дка. смесена гора и около 1000 дка. сухи треви и храсти. Все още в района има дежурна пожарна техника", допълват още от МВР.

България


Напиши коментар:


Публикувай