1 554 2

Пуснаха винетките за паркиране в центъра на София

Услугата е за локално паркиращите в новите участъци на "зелена" зона в районите "Средец" и "Лозенец"

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Константин Карагьозов

Приемат документи за издаване на винетни стикери в Центъра за градска мобилност, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Услугата е за гражданите, които искат да ползват услугата локално паркиране в новите участъци на "зелена" зона в районите "Средец" и "Лозенец".

От 8 август в пунктовете за издаване на билети на метростанциите "НДК" и "Европейски съюз" всеки гражданин може да получи информация или да подаде документи за издаване на винетен стикер за паркиране.

Целта на изнесените гишета е да облекчи максимално цялата процедура преди новите участъци от зоната да заработят от 1 октомври тази година. Гражданите могат да подават документи и в офисите на пл. "Възраждане"№1 или на ул. "Будапеща"№17 . Заявления се приемат и онлайн на страницата на ЦГМ.

Право на стикери за платено локално паркиране имат всички физически лица, които управляват ППС и живеят в собствено или наето жилище по постоянен адрес в съответната зона. При подаването на заявлението се изисква документ за собственост или договор за наем на имот, който се използва само и единствено за жилищни цели. Ако живеещият в центъра на града ползва чужд автомобил, той трябва да предостави документ, удостоверяващ правото на ползване.

Цената на винетния стикер за зелената зона е 100 лева на година или 10 лева на месец за един автомобил. За втори автомобил за домакинство сумата е в двоен размер, а за всеки следващ - троен.

Повече информация на www.sofiatraffic.bg. ЦГМ ще разпространи и специални флаери в двата района, на които са описани условията за издаване на винетни стикери за паркиране в платените зони, както и кои са новите улици и места в нея.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 17:21  08.08.17
  Поредния рекет, плащаш и не получаваш нищо на среща. Поредната простотия на Фандъкова след "умните" светофари! Кога общината ще се похвали с нов паркинг или бус лента?

  Коментиран от #2

 • СЕЛЯК
  Отговор
  2 00:51  09.08.17

  До коментар #1 от "Гост":

  ЖИВЕЙ СИ НА СЕЛО БРАЧЕТ У ФЕРМАТА РЙШ ЛИ

Напиши коментар:


Публикувай