2 083 2

Загиналият в Тяншан българин - инженер в БНТ

Иван Тодоров падна в пропаст на височина 6 200 метра в подножието на връх Хан Тенгри

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook
Константин Карагьозов

Българинът, който загина на връх Хан Тенгри в планината Тяншан, намиращ се на границата между Киргизстан и Казахстан, е инженерът Иван Тодоров от БНТ, съобщиха от националната телевизия.

Тодоров е участвал в екипите, изградили нейния новинарския комплекс и е бил основна фигура в изграждането на всички студия на телевизията за последните пет олимпийски игри.

„Иван Тодоров беше един от най-добрите инженери в БНТ. Планинарството беше в кръвта му. Голямата му мечта беше да изкачи Еверест и вярваше, че това може да стане, като покори първо седемхилядник”, посочва БНТ.

Иван Тодоров е загинал в ранните часове на 9 август след полунощ, след като е паднал в пропаст на височина 6200 метра.

В последните години Хан Тенгри е отнел няколко десетки живота. Само в рамките на последните 10 дни там загина и друг алпинист, турски гражданин.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БолгАрия
  Отговор
  1 14:19  12.08.17
  Обслужващата класа на властта - средната класа на България, която се чуди къде да се покатери и похарчи парите, докато хората са принудени да си изоставят децата по парковете, защото нямат пари да ги хранят... Чудо голямо, имал пари, отишъл на м... и паднал, сега ще се разревем всички от мъка... Един напразен живот на човек без никакво състрадание, предпочел да си хвърля парите за самоубийствени хобита, вместо да помогне на някой човек в нужда... Спрете да ни занимвате с безсмислени истории, които не вълнуват хората!

  Коментиран от #2

 • 2 14:31  12.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай