1 198 3

Обвиниха в плагиатство ректора на ТУ във Варна

Венцислав Михайлов

Ректорът на Tехническия университет във Варна проф. Росен Василев е обвинен в плaгиатство от свои колеги. Те твърдят, че Василев се опитва по нечестен начин да стане доктор на науките.

Пред камерата на Нова телевизия обаче ректорът отрече обвиненията, които идват от бившия ректор на Технически университет-Варна проф. Овид Фархи и доскоро отговарящият за присъждането на научните степени проф. Николай Минчев.

Виждайки тази публикация, веднага разбрах, че е взаимствана от дисертация, защитена преди пет години в университета, казва проф. Фархи. Според него втора, трета, четвърта и пета глава са преписани от дисертацията на Ивайло Неделчев. Той е докторант и асистент в Техническия университет.

Неделчев каза по телефона, че ректорът не е преписвал от него. Не съм човек, който може да се поддаде на натиск, подчерта той. Председателят на научното жури в ТУ-Варна проф. Христо Скулев заяви, че цялата история е скалъпена, за да компрометира Техническия университет.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1234
  Отговор
  1 04:58  19.08.17
  И какво толкова особено? Това е масова практика сред българските академични среди. Едва ли има някой български докторски труд да не е преписван от къде ли не. Друга масова практика е да карат кандидати, на които са научни ръководители да им пишат публикациите или да ги слагат като съавтори за да ги пуснат да вървят напред. Изобщо българската научна общност е на светлинни години разстояние от понятието наука. После се чудите защо младите не искат да учат в България.
 • Стига права и свободи,има и задължения!!
  Отговор
  2 13:41  19.08.17
  Проф.Фархи е получил инструкция,от шефовете на разбираем за него език,нали трябва всичко да се унищожи,преди да се закупи на безценица от мутроланците...
 • Отнемане знанията на крадеца
  Отговор
  3 12:05  19.09.17
  Разбира се че е 100% при това нагло платиагтство. Срам, който е хвърлен от някакъв направен на ректор крадец върху всички учени в България. Ако има съд изобщо в България при тези очевидни кражби на овластено лице от чужди трудове, на този мизерник трябва да му се отнемат всички получени явно по същия ДС-крадлив начин "титли" и да се измие лицето на българската наука от такива мизерници крадци като дебелака - крадец ректор и уволнение без право да преподава!!!

Напиши коментар:


Публикувай