1 082 2

Разделят в САЩ сиамските близнаци от Сливен?

Мартин Христов

Случаят със сиамските близнаци от Сливен е отложен за консилиум за актуалното им състояние на заседание на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца в сряда.

При необходимост ще се свика извънредно заседание.

Децата трябва да се прегледат отново спешно, тъй като предишната интердисциплинарна комисия от 15 члена е била октомври 2016 г., съобщиха от Обществения съвет за Дир. Бг.

При децата бързо се променя състоянието, а актуалната информация трябва да се изпрати в чужбина. В новата комисията ще се включат анестезиолог и реаниматор, които да се запознаят със случая и подготвят и пътуват с децата при одобрение.

Медицински специалисти трябва да решат дали е възможно децата да бъдат транспортирани в чужбина и при какви условия, с какъв медицински транспорт.

Освен това трябва да се свика в спешен порядък и правна комисия, която да даде становище за правата на децата от юристи, защото двете деца имат различни права.

В началото на месеца семейството на близнаците отново подаде молба във Фонда за лечение на деца в чужбина.

Причината е, че в университетска болница Мантефиоре, Ню Йорк - САЩ, са дали надежда на семейството, че могат да извършат оперативно лечение за разделяне на близнаците.

Момчетата са с тежка комплексна вродена аномалия - сиамски близнаци, сраснали в тазово-седалищната област с обща коремна кухина.

На 22 август децата станаха на една година, те са настанени в дом за деца в Бургас. Майката е на 14 години, като бащата е неин втори братовчед.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Българин
  Отговор
  1 13:50  24.08.17
  Абе ейй, какво се занимавате с тоя биологичен отпадък да го разделяте?Няма ли болни българчета(бели) който заслужават лечение повече отколкото тези м....ли?Какво са дали, че да ги спасяваме.
 • Гост
  Отговор
  2 13:51  24.08.17
  Тия раждат на по 10 г. , пълен инбрийдинг , дрогирани и пияни нон стоп и после държавата плаща !!! За българчета сигурно няма пари защото тия боклуци имат повече права от нас . Някой някога да е чул циганин да е платил здравни или пенсионни осигуровки , данъци !!!!

Напиши коментар:


Публикувай