1 153 4

Стотици места в СУ остават свободни

Мартин Христов

633 места (близо 13%) за първокурсници по държавна поръчка в Софийския университет "Св. Кл. Охридски" остават незаети след окончателното класиране. Тази година Алма матер набира 4916 студенти.

Празни са и половината места за прием на платени бакалаври и магистри. От общо 695 места незаети са 348 бройки.

Прави впечатление, че тази година най-престижният ни университет не е успял да запълни държавната поръчка дори в специалности, в които традиционно има наплив като филологиите например. Затова Алма матер обяви допълнителен прием.

Могат да кандидатстват участвали в класиранията, но неприети за студенти, както и хора, които не са участвали в приемната кампания, но отговарят на условията, предаде Стандарт нюз.

Те трябва да се регистрират между 11 и 15 септември, като документи се приемат в сектор "Прием на студенти" в Ректората. Подават се заявление по образец, копие от дипломата за средно образование. Плаща се такса 30 лева и към комплекта се включва и квитанцията.

Необходима е и служебна бележка с резултат от успешно положен изпит в друго висше училище това лято.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 20:02  24.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • юрист
  Отговор
  2 20:37  24.08.17
  Каква е тази дискриминация? Защо сте ми изтрили поста? Какво лошо казах, като споменах, че съм завършила там двете си висши и сега ще запиша трето? Видяхте една интелигентна жена и започнахте да триете! ДИСКРИМИНАЦИЯ!
 • filo
  Отговор
  3 21:12  24.08.17
  Екстра, тамън т. нар преподаватели ще крадат по-малко.
 • шшш
  Отговор
  4 22:53  24.08.17
  Трябва да си пълно куку да учиш в България. Повечето преподаватели са сгафили или отписани политици... Мързеливи и алчни за пари и свежа плът. Всеки, който има капка акъл и самоуважение заминава навън. Е там не е като в България, иска се учене, но само така може да успееш в живота - с труд и учене. Другото си е българска работа.

Напиши коментар:


Публикувай