1 836 2

Радио Z rock стана повод за конфликт между медийни групи

Светослава Ингилизова

Слушателите на рок радиото Z rock тази сутрин бяха изненадани с новината, че то вече е част от медийната група "Оберон Радио Макс", като излъчва от ново студио, но на същите честоти и със същите водещи и програмна схема, пише в. "Сега".

Последва и официално съобщение, в което се пише: "От 26 август 2017 г. “Оберон Радио Макс”, собственик на радиата FM+, Fresh!, Star FM и Melody, присъедини към своята радио група и Радио Z-Rock. Радиото вече има нов адрес: zrockradio.bg, където може да слушате любимите си водещи – Буги Барабата, Елена Розберг и Краси Москов и онлайн."

До момента радиото беше част от bTV Media Group. В края на работния ден на сайта на bTV се появи изненадващо друго съобщение. От него стана ясно, че от тази група държат на марката Z rock и ще имат рок радио, което засега може да се слуша онлайн, през телефон или телевизор. В съобщението пише:

"През последния месец върху Радиокомпания Си.Джей ООД по повод трансмисията на радио Z-Rock бе упражнен натиск, с какъвто през последните повече от 20 години компанията не се е сблъсквала. Това довежда до нелепата ситуация, в която от днес радиослушателите и онлайн юзърите в България имат достъп до две радио станции с името Z-Rock, а от днес сайтът на рок радиото на България също е дублиран.

Радиокомпания Си.Джей ООД категорично се разграничава от подхода и действията, които Фондация "Радио Нова Европа" и "Радио Оберон Макс" предприеха в последния един месец, които доведоха до невъзможност да доставяме програма Z-Rock до всички наши слушатели.

Верни на принципите си за развитие на медийни платформи и най-вече водени от желанието си да запазят облика, характера и значимостта на едно от най-успешните и обичани радиа в България – Z-Rock, мениджмънтът и екипът на Радиокомпания Си.Джей ООД прави всичко възможно в най-кратки срокове да предложат отново на своите слушатели качествени предавания и музикална програма, подкрепена с любими гласове на рок музиката като водещи.

В най-скоро време ще обявим новата програмна стратегия на радио Z-Rock, като искаме да уверим всички фенове на радиото, че мениджмънтът и екипът на компанията сме изцяло водени от желанието си да отговорим на техните високи очаквания. Вярваме, че въпреки неприятната ситуация в момента, която, за съжаление, ощетява на първо място слушателската аудитория, ще успеем в най-кратки срокове да разнообразим, обогатим и обновим съдържанието на радио Z-Rock.

Радиокомпания Си.Джей ООД е единственият притежател на словната марка Z-Rock, регистрирана в клас стоки и услуги 38 – телекомуникации, съгласно приложимото българско законодателство. Правото да използва марката Z-Rock за разпространение на радио програма, както и регистрацията на домейна http://www.zrock.bg принадлежaт единствено на Радиокомпания Си.Джей ООД, което включва всички радио честоти, за които компанията притежава правно основание да продължи да излъчва, както и всички останали медийни платформи, на които програмата е достъпна, включително http://www.zrock.bg и http://www.voyo.bg."

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 12:00  29.08.17
  То па едно радио това та нема накъде!Ас си слушам радио вероника и веселина и другите не ме интересуват!
 • Митю
  Отговор
  2 13:14  29.08.17
  Кон,ама с капаци

Напиши коментар:


Публикувай