986 5

Радев удостои Димитровград с почетен знак

70 години Димитровград!

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Денис Джамбазов

Българският президент Румен Радев удостои град Димитровград с Почетен знак на Президента на Република България по случай 70-та годишнина на южния град.

Според държавния глава архитектурата и градоустройството на Димитровград дават перспективи за развитие на алтернативен туризъм в района. От друга страна благоприятното географско разположение предполагало утвърждаването на града като търговски и транспортен център с важно значение за Южна България.

Полагането на основите на града преди 70 години е дело на младежи от различни краища на родината, които са се обединили около една безкористна мечта, добави президентът.

„Със съзидателен устрем те полагат основите на града, който се е превърнал в символ на своето време и до днес гордо и достойно защитава своето мото „Аз съм и ще бъда“, допълни Радев. По думите му този плам и стремеж за прогрес води жителите на Димитровград напред и до днес.

Димитровград е административен център на едноименната община, разположен е в Тракийската низина по поречието на река Марица. Районът на Димитровград е с една от най-плодородните земи в страната.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан
  Отговор
  1 08:49  03.09.17
  Да съберем подписка за смяна на името на града ...не може да носи името на българския Хумейни който е виновен за унищожаването на българския културен,политически ,военен елит след окупацията на Червената армия..
 • Гюро
  Отговор
  2 09:49  03.09.17
  Асанчек, като искаш събирай подписка за преименуване на Димитровград. Че той е бил мръсна гад и национален предател е ясно и на пеленачетата. Тая работа обаче трябва много внимателно да се прецизира с аргументи и да се отработи солидно. Накратко не е за твоя акъл.
 • Гюро
  Отговор
  3 09:51  03.09.17
  Асанчек, като искаш събирай подписка за преименуване на Димитровград. Че той е бил мръсна гад и национален предател е ясно и на пеленачетата. Тая работа обаче трябва много внимателно да се прецизира с аргументи и да се отработи солидно. Накратко не е за твоя овчи акъл.
 • да де
  Отговор
  4 12:21  03.09.17
  Изкуствено създаден град,който си заминава естествено.
 • Крайчо
  Отговор
  5 12:28  03.09.17
  Поправете ме ако греша но преди "мотото" беше "АЗ СЪМ".След опит да бъде преименуван "града" беше допълнено това "и ще бъда".

Напиши коментар:


Публикувай