1 665 13

"Тайният" протест на "Зелените" и БСП

Константин Карагьозов

От няколко седмици във форумите, където се изявяват общи активисти на "Да, България" и "Зелените" текат информации, че на 11.09 ще се организира голям протест. Във фейсбук са направени и няколко групи, които приканват различни хора да се присъединят към него. Доста от поканените изразяват възмущение и нежелание, че без тяхно съгласие ги прикрепят към разни форумни инициативи.

Организаторите явно търсят някаква символика с датата 11 септември. Намерението е са се покаже разрушителната сила на протестите и как те ще бутнат системата. Очаква се към митинга да се прилепят и структури на БСП и техни младежки организации. Така, че заедно на антиправителствения митинг рамо до рамо ще бъдат "Да България", "Зелените", "Протестна мрежа", НПО-то "Правосъдие за всеки" и БСП.

Но тази инициатива подозрително съвпада с повдигнатите обвинения за злоупотреби за 21 млн. лв на Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков. От поведението на сайтовете "Дневник" и "Медиапул" ще се разбере, колко е активно участието на хората около Прокопиев в тази организация. Колкото до участието на Радан Кънев и структури на ДСБ има сведения и че те ще се включат, но не толкоз активно, поради факта, че имат много вътрешни противоречия.

Протестът има за цел освен, както обикновено да плаши Борисов, който всеки път се връзва на този сценарий, но и да клати коалицията с "Патриотите". И още, че искат да тестват дали има недоволство срещу кабинета Борисов 3 за организиране на бъдещи протести по време на Европредседателството.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЧУК
  Отговор
  1 11:37  05.09.17
  Дано ДАНС и ДАР този път си свършат работата по идентифициране и неутрализиране на апаратчиците и поръчителите.
 • Ибрахим
  Отговор
  2 12:17  05.09.17
  Протест, за да се покаже, че може да се протестира?! Сериозно ли, кой ще се върже на това и кой ще се занимава с това - няма защита на кауза , а просто разходка..
 • Възмутен
  Отговор
  3 13:20  05.09.17
  Протест друг път. Платени тролове говорят глупости в интернет. Направо е срамно как подвеждат народа. И после хората ще кажат ето всичко е без смислено. Май ГЕРБ са си платили за това
 • Гришко
  Отговор
  4 14:06  05.09.17
  Информацията в статията е далече от истината, удобно за истинските организатори и задкулисни пионки на майка русия - “Национален протест срещу безобразията в България”. Същите руско-турски играчи, който организираха превратът на тиквата и се възкачиха на власт, останала в историята като управлението на КОЙ.

 • Везира
  Отговор
  5 14:31  05.09.17
  ох, мина лятото и пак почнаха Безмислените протести. то като цяло няма лошо да протестираш, ама точно тия в тая комбинация ми е меко казано несериозно
 • Петков
  Отговор
  6 15:42  05.09.17
  Явно Прокопиев отново започва да клати властта защото го е страх от затвора!
 • Иванов
  Отговор
  7 17:29  05.09.17
  Връх на наглостта за Прокопиев и БСП!
 • Петър
  Отговор
  8 18:30  05.09.17
  Бандитът Прокопиев, дето точи държавата десетилетия, е организирал пионките си от Зелените и Дай, България, за да го защитават, ама те нали освен да са протестери и да крадат, друго не могат-
 • Сиса
  Отговор
  9 19:09  05.09.17
  Интересно кой не си е платил такса спокойствие. Щото те тия мизерници само по заявка протестират.
 • реалист
  Отговор
  10 20:42  05.09.17
  Спете да обръщате внимание на разни нещастници ,те от това внимание се хранят.
 • Фамилия
  Отговор
  11 15:44  06.09.17
  Щом и зелените са намесени мога да ви уверя, че и протежето на олигарсите Христо Иванов ще изпълзи за този протест. Беше се покрил на някой топъл плаж цяло лято, но мисля, че ще използва това, за да отбележи завръщането си по медиите. Почват се сценариите за дестабилизиране на страната и май ни чака много тежка зима.
 • Балами
  Отговор
  12 23:49  06.09.17
  Лятото свърши и платените протестъри на Иво Прокопиев са готови на нови подвизи за кинти.
 • Александър Маринов
  Отговор
  13 23:17  08.09.17
  Само дето никой от изброените в тази "статия" не е организатор на протеста. Те само го яхват за техните си цели. Ето кой го оранизира и за какво се бори: https://ibtnews.bg/2017/08/06/организаторите-на-протеста-който-ще-с/

Напиши коментар:


Публикувай