Last news in Fakti

21 Декември, 2011 13:05 664 0

Цветанов: „Индиго" не трябва да се повтаря

  • индиго-
  • мвр-
  • цветан цветанов
Цветанов: „Индиго" не трябва да се повтаря - 1
Снимка: БГНЕС

Паметта на децата от трагичната дискотека „Индиго“ бе почетена от много техни близки, приятели, както и официално лица. Министър Цветан Цветанов и столичният кмет Йорданка Фандъкова присъстваха на поклонение в памет на децата, загинали преди 10 години пред дискотека „Индиго”. „Такива инциденти не трябва да се забравят, а по-важното е да не се допускат“, заяви пред събралите се вътрешният министър. „Най-важното е при подобни трагедии да следва наказателна отговорност, която съответства на това, което изживяват близките“, добави той, съобщават от пресцентъра на МВР.

Мемориалът с надслов „Дървото на живота” беше открит на 21 декември 2002 година, за да напомня за трагичната гибел на децата. На възпоменателната церемония днес присъстваха родители, роднини и приятели на децата. В тяхна памет беше отслужена панихида, а пред паметника бяха положени венци и цветя.

Днес се навършват 10 години от трагедията, при която загинаха 7 деца, а други 12 пострадаха, след като бяха стъпкани и задушени.

Осъдени за трагедията пред дискотека „Индиго" на глоба от по 800 лева бяха охранителите Георги Василев и Анри Силаги. Бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта Цвятко Барчовски получи 3 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок и глоба от 1500 лева, а управителят на дискотеката Ангел Николов - глоба от 3000 лева. Делото беше връщано и започваше отначало няколко пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА