1 746 8

Задава се нова мигрантска вълна към България

Натискът е към границата край Малко Търново

Маргарита Илиева

През последните четири дни в района на Къркларели (Лозенград) турските власти са задържали общо 376 нелегални мигранти при опит да се прехвърлят в България, арестувани са и трафикантите на хората, пише "Флагман".

От местната дирекция по сигурността съобщили, че бреговата охрана при Инеада в района на Демиркьой е спряла рибарски кораб, плаващ под турско знаме, но без документи.

В плавателния съд са открити 47 сирийци, задържани са двамата организатори на трафика, като единият е пуснат на свобода под гаранция.

Пак при Инеада и също с намерението да преминат в България по морски път са задържани 82 сирийци, както и тримата им водачи, единият от които е иракчанин, а другите са турски граждани.

Намесата на българските гранични власти е довела до потъването на кораба, но полицията в Къркларели не разполага с подробни сведения за инцидента.

Екипи на жандармерията в Демиркьой са започнали преследване на съмнителен микробус, който опитал да избяга.

Разбрал, че няма да успее да се отскубне, шофьорът внезапно спрял и се качил в автомобила пред микробуса, и изчезнал като оставил 14 чужденци в ръцете на преследвачите.

В градчето Кофчаз са заловени други 6 афганистанци, 10 сирийци и трима пакистанци, и единият от организаторите на прехвърлянето им, издирват се още двама.

В общинския център Дерекьой са задържани 13 души от Афганистан и 15 от Сирия.

Тримата трафиканти на групата от 25 сирийци, спипани в близко село, са в предварителния арест с мярка за неотклонение.

Отново при Инеада екипите по сигурността откриха 10 мигранти от Сирия, шофьорът им е на свобода под гаранция. В три села в района на Демиркьой са заловени общо 149 сирийци и двама афганистанци, всички са предадени в центъра за временно настаняване и депортация в Пехливанкьой.

На мигрантски натиск е подложена и границата на Турция с Гърция. За 4 дни в Одрин са задържани 477 бежанци и търсещи убежище лица при опит незаконно да пресекат границата.

Сред тях са млади мъже от Сирия, Алжир, Пакистан, Афганистан, Иран, Палестина, Мианмар, Индия и Бангладеш. Те са предадени на одринската дирекция по миграцията.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • georgi
  Отговор
  1 08:03  08.09.17
  Хитлер е бил и понякога много умен.
 • Не разбирам
  Отговор
  2 08:18  08.09.17
  Когато след илинденско-преображенското възстание от 1903 г. Македония остава под турско робство към България тръгват пеш и с каруци цели семейства. Какви са тези сирийци по на 17 - 25 години тръгнали към Европа?

  Коментиран от #5

 • Нафарфорий
  Отговор
  3 09:33  08.09.17
  Строим си три огради по ЦЯЛАТА южна граница и между трите почваме да да гледаме прасета!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Коментиран от #4

 • Рамбо
  Отговор
  4 10:35  08.09.17

  До коментар #3 от "Нафарфорий":

  А в другата полоса да се сеят противопехотни мини.По нагъсто и различни сортове..... Ще се възроди популацията на кралските лещояди,за радост на еколозите

 • толерастията е вредна
  Отговор
  5 11:53  08.09.17

  До коментар #2 от "Не разбирам":

  Тези които искат, като дойдат в богатата тъпа Европа веднага и безплатно да им дадат по едно бмв, да ч.кат бели жени, да пият уиски щот им се полага по правата на човека и като не им се получи почват да газят наред или да избухват акбар ! Не луд тоя, кой яде баницата, а тоя кой му я дава !
 • Кака Гинка
  Отговор
  6 13:17  08.09.17
  Доколкото разбирам от казаните под сурдинка новини,у нас всеки ден влизат по 300-400 души от тия агънца.Така изобщо нямаме нужда от квоти - скоро ще се конкурираме по брой "бежанци" със самата Германия! Тихомълком си почерняваме и от вън,щото не ни стигат нашите...
 • Stefko 88
  Отговор
  7 13:20  08.09.17
  Намесата на българските гранични власти е довела до потъването на кораба, но полицията в Къркларели не разполага с подробни сведения за инцидента..... Страхотно това да се чете по-често :)
 • Иван
  Отговор
  8 18:04  08.09.17
  Лично разговарях с двама холандски граничари в Ямбол командировани от Фронтекс, докато чакахме на автомивка. И двамата потвърдиха, че поне в тяхната част напоследък всичко е спокойно. А и в статията и написано, е сега за разлика от преди турските граничари ги ловят и не ги оставят. Въпроса е че Европа трябва да смазма парично машината, иначе отатък границата явно много бързо ще спрат, но така биха направил и всички, не само турците. Няма какв ода ги виним. Между другото същите момчета споделиха, че по нищо не се различава тяхното мнение с нашето и проблема е само в Меркел и германците, които не смеят да "залитнат" ляво или дясно заради спомена от втората световна война.

Напиши коментар:


Публикувай