1 156 0

Касапи запрятат ръкави, за да премерят сили в Ахтопол

Най-добрите ще представят страната ни на Световното първенство по транжиране на месо

Константин Карагьозов

За първи път в Черноморска Странжда ще се проведе конкурс за транжиране на месо, съобщи за "Грамофона" Пламен Димитров, един от организаторите на конкурса.

„Основната цел е да се включат хора не/професионалисти, които имат отношение към месото и най-добрите от тях в отборното и индивидуално класиране да бъдат изпратени в Белфаст, Ирландия, където ще представят страната ни на Световното първенство по транжиране на месо”, отбеляза Димитров.

Според него хората, които имат месарски магазини и се занимават с обработка и продажба на месо, се стараят да догонят европейските стандарти в обслужването на клиентите и добрия търговски вид на стоката.

„Въпреки това има какво да научим, защото в това отношение България изостава. Затова правим този конкурс, за да видим нивото и изберем най-добрите”, коментира Димитров.

До сега са се записали 13 души, трима от тях са от Охрид, Македония. Подобни турнири предстои да се проведат до края на годината и в други населени места в страната. Засега са ясни Самоков и Троян. Ето и пълната програма на Конкурса за транжиране на месо в Ахтопол.

България


Още по темата

 • Кайт сърфист се удави край Ахтопол

  Кайт сърфист се удави край Ахтопол

  Кайтсърфист от столицата се удави в залива на Ахтопол. Трагичният инцидент се случва на 29 септември вечерта, съобщава пред bTV кметът на града ...
  30.09.2017
  1 112
  0

Напиши коментар:


Публикувай