639 9

Увеличение на заплатите в МВР ще струва 136 млн. лева

Продължават обсъжданията на заплатите в сектора

Константин Карагьозов

136 милиона лева ще са необходими на МВР за увеличаване на заплатите на служителите, ако се изпълнят исканията на синдикатите - това заяви зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов, цитиран от БНР.

Спор избухна между Балабанов и представителите на синдикатите. Причината - исканията на синдикалната федерация на служителите и на останалите синдикати в МВР за увеличаване на заплатите със задна дата от първи февруари 2017 година.

От своя страна от финансова дирекция на вътрешното министерство представиха план и отчети, според които това е невъзможно, тъй като в момента МВР не разполага с тези средства. Това доведе до недоволство от страна на синдикатите във вътрешното министерство.

Обсъжданията на заплатите на МВР продължават и в момента. Преди това на Съвета за социално партньорство в министерството бяха обсъдени проблемите с дрехите на полицаите и отпускането на безплатна храна в МВР.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 15:13  12.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  2 15:21  12.09.17
  Ами дръжте началниците на пенсия и на заплата едновременно, пък после се чудите защо няма пари! Така всеки ще слуша, след като прибира в месеца между 2 и 3000 лева, общо от пенсийка и заплатка! Нагли идиоти!
 • КУЧЕ
  Отговор
  3 23:37  12.09.17
  ААААААААААА НЯМАТЕ ПАРИ ЗА РЕДОВИТЕ АМА СЕГА НЯКОЙ ВЗЕМАТ ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ ААААААААА ДА СТАЧККУВАТ САМО ТАКА
 • онзи
  Отговор
  4 23:46  12.09.17
  Да кажем за реформата на Бъчварова - Всички чиновници в МВР с дългогодишен стаж сега получават процента си за стаж включен в основната си заплата и си гарантираха работа до 65 години. Ааа и да не забравя могат да са пенсионери да си взимат заплата. Евала реформа , евала ГЕРБ!

 • сойкаПРИСМЕХУЛКА
  Отговор
  5 00:23  13.09.17
  Тогава да не им ги увеличават заплатите. Нека тия пари държавата да ги даде за център, предназначен за рехабилитация на болни котенца.
 • Гост
  Отговор
  6 07:25  13.09.17
  Във всички нормални държави пенсията на полицаи и военни се дава в края на службата, а на нашите им я дават по средата на службата и се чудят защо не работят и какви стимули още да им дадат за да работят. Пенсията в края на службата е най големия мотиватор за качествена работа на служителите в тези ведомства.
 • Пейо
  Отговор
  7 07:37  13.09.17
  Да ги освобождават и да назначат млади и подготвени хора. Стига толкова държавата само с тях ли ще се занимава.
 • Петър
  Отговор
  8 12:05  13.09.17
  Кой щи върже да дойде на такава зплата. Не могат да запълнят конкурсите. Народът е неграмотен.
 • кочо
  Отговор
  9 12:31  15.09.17
  АКО се измете старата номенклатура/пенсионерите/и се назначат млади мотивирани и образовани служители ще има фонд. тази структора изисква добро заплащане и законова защита за да може да работят ефективно всички сектори. неможе да работиш полицай и всеки миг да мислиш за това как ще изкараш месеца и да трепериш от всеки мафиот бил той криминален или държавен/депутат министър и тн/дане говорим за мургавите гласоподаватели

Напиши коментар:


Публикувай