1 742 11

Без ток и с голи стени: Семейство с две деца живее в пълна мизерия

Майката на двете деца Борислава, е безработна, а баща им, който е с епилепсия и ТЕЛК за увреждане, не успява да ги издържа със заплатата си от 600 лева

Снимка: бТВ
Снимка: бТВ
Маргарита Илиева

Семейство с две деца живее без ток и в крайна мизерия в столичния ж.к. „Дружба”.

6-годишната Цветелина след два дни ще тръгне на училище за първи път – благодарение на помощ от доброволци, предава "бТВ".

Майката на двете деца Борислава, е безработна, а баща им, който е с епилепсия и ТЕЛК за увреждане, не успява да ги издържа със заплатата си от 600 лева.

Живеят в общинско жилище, а наемът им се плаща от жена, която ги е съжалила.

Снимка: бТВ

Жилището им изглежда потресаващо – голи стени, паднали тавани, мухъл, липса на почти всякакви мебели.

Снимка: бТВ

Да помогнат на семейството се опитват доброволци, които ги видели да плачат пред църква, заради протокол от социалните служби за отнемането на децата от родителите им.

Едно от децата е 9-годишният брат на Цветелина, който е с умствена изостаналост и епилепсия.

Снимка: бТВ

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Све
  Отговор
  1 12:21  13.09.17
  България днес Гласувайте за ГЕРБ, БСП, ДПС, ,,Патриоти" и ексСДС
 • Кобрата
  Отговор
  2 12:28  13.09.17
  Това не е държава... Мафията ни съсипа държавата, ако може да види бай Тошо кви утрепки ни командват, ще се превърти в гроба
 • гост
  Отговор
  3 12:37  13.09.17
  А инак БСП-ара обикаля с майбаха. Яко.
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  4 12:40  13.09.17
  Чакайте сега, какво е виновна държавата? Има хора, които не са в състояние да имат и отглеждат деца. Не са учили нищо, не работят... те себе си не могат да гледат, а правят деца, чието бъдеще обричат. Ама им трябват за социални помощи децата, нали така? Та, по-добре да живеем в обезлюдяваща държава, отколкото в държава, изобилстваща от такива. Защото ние сме "държавата" и ние ще трябва да покриваме издръжката им. Осъзнайте се малко, преди да плюете! Има какво да се желае от управниците ни, но ние ги търпим и избираме. ДЪРЖАВАТА НИ Е ОТРАЖЕНИЕ НА САМИТЕ НАС!

  Коментиран от #5


 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  5 12:53  13.09.17

  До коментар #4 от "Дикембе Мутомбо":

  Не кочината цапа свинете, свинете цапат кочината. Държавата не е виновна. Аман от сълзливи истории със сополиви циганета. Като безработна майка + дете с увреждания трябва да взима социални помощи, детски, заплата от съпруга, което не е кой знае колко, но поне може да си плати тока. ТЕЛКА за детето с епилепсия е 700лв. на месец. Отделен е въпроса, че парите отиват за алкохол и цигари.

  Коментиран от #6, #7

 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  6 13:11  13.09.17

  До коментар #5 от "Пазарен Либерализатор":

  Напълно съгласен с всичко написано от теб, ама все с нещо трябва да пълним първите новини на медиите! Виж тази - водеща новина за секция "България", силно заглавие, малки деца, баща с ТЕЛК (един от десетките хиляди такива), цитира се бТВ... Вървежно е за плюене.
 • 7 14:06  13.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  8 14:30  13.09.17

  До коментар #7 от "Све":

  Всяко второ чаве е или с епилепсия или с астма, точно заради ТЕЛК-а. Лилавите шведи са над 90% процента трайно безработни, самотни родители и социално слаби пак поради същата причина - социални и енергийни помощи, защо да блъска цял месец за 600лв., когато в помощи като многодетна самотна майка с ТЕЛК чаве взима двойно повече? В циганските махали пиянските купони са непрестанни, черпим ние, редовните данъкоплатци.
 • данъкоплатеца
  Отговор
  9 14:33  13.09.17
  Дъртата циганка, защо не почва работа? Работа за метачки има и то много. Циганина пък има навярно фалшил ТЕЛК и всеки месец точи 600 лв помощи, от моята и вашата заплата. Хора, които са правили деца и нямат нито един ден трудов стаж! На всичкото отгоре живеят в София????? Могат спокойно да отидат в по малък град или село, където ще имат по големи шансове да живеят нормално! Циганката може да си намери работа за още 500-600 лв и ще живеят, като много българи!!!! Къде е трагедията, че не мога да разбера? Някакви дърти мързели били гладни!? Народа е казал:"Който не работи, няма да яде", и е бил прав!
 • гост
  Отговор
  10 14:45  13.09.17
  300лв за храна стигат: най-необходимото, без цигари, алкохол, газирани напитки, снаксове и др. боклучави храни. Имат помощи, освободени са от такси за детска градина др. държавни такси, които другите семейства плащат. Не плащат и наем, очевидно също ток и вода. Нямат сметки за кабелна, телефон или др. Та вместо да се вайкат да отидат при социалните и да се поинтересуват какво може да им отпуснат и какво не. Щом са им дали покрив, макар и лош, и щом са дошли със заповед за отнемане на деца, процедура, която се практикува след като другите възможности са изчерпани, значи нещо им е кирливо.
 • фдсртртъ
  Отговор
  11 18:11  15.09.17
  Добре, бе, да му .... м....та, начии! Защо въобще се позволява на епилептик, безработен и най-вероятно и "Громотен", че и с ТЕЛК да прави деца ?! Как въобще е възможно това?! Повече от ясно е, че децата на такива родители също са ТЕЛК-аджии. Защо им се позволява в аткъв случай да раждат деца ?!

Напиши коментар:


Публикувай