914 1

Труд и Нова Загора на протест заради биоцентрали

Светослава Ингилизова

Жителите на Труд и Нова Загора излизат на паралелен протест срещу централите за производство на ток от биотор в населените им места, съобщи "Марица".

Във вторник от 18 часа в двете населени места ще се проведат паралелни протести. Хората канят премиера Бойко Борисов да ги посети, за да се запознае с проблемите и да помогне за решаването им.

През 2014 г. в землището на Труд бе изградена инсталация за производство на електроенергия от биологични отпадъци. От пускането в експлоатация през март 2015г. жителите на селото търпят само негативи от това производство, твърдят организаторите на протеста.

Те обясняват, че инсталацията е само на 250 метра от последните къщи в селото и често жителите на населените места усещат неприятна миризма.

Проблемите в Нова Загора са същите. Там също има изградена инсталация за производство на ток от биомаса, която също се намира близо до населеното място. След приключване на двата протеста организаторите ще подготвят обща декларация, която ще бъде адресирана до президента и премиера.

Това ще е поредният протест в Труд. Жителите на селото вече няколко пъти блокираха Карловско шосе с искане институциите да си свършат работата и да затворят централата за ток от биомаса. В края на юни министърът на околната среда и води Нено Димов светкавично дойде на проверка.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 13:51  01.10.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай