958 3

Бракониер изчезна в Дунав докато се опитвал да избяга

Мартин Христов

Рибар е изчезнал в късния следобед в Дунав край Оряхово, съобщи BulNews.bg. Инцидентът е станал след 16 часа.

Известният местен рибар Тошко Тобушара излязъл в реката с лодка на поредния си бракониерски улов. 60-годишният мъж многократно е залавян да лови риба с ток или мрежа, за което са му съставени множество актове.

Днес тъкмо започнал да пълни лодката си с улов, когато видял катер, който разпознал като проверяващ и тръгнал да бяга с висока скорост към брега. В този момент се появил силен вятър, придружен с висока вълна и Тошко паднал в реката. Рибари, които били на около 200 метра от него видели, че мъжът прави опити да се спаси и изплувал няколко пъти над водата, но изведнъж изчезнал и повече не се появил на повърхността.

През това време моторната лодка стигнала сама до брега.
Веднага бил подаден сигнал за бедствие и скоро пристигнал катер на Гранична полиция, който започнал да издирва падналия рибар. Към този час тялото на Тошко все още не е открито.

Враца / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  1 11:33  20.09.17
  Загубата на човешки живот винаги е трагедия, но съм сигурен, че всички като мен, които са прочели статията имат и друга гледна точка...
 • Иван
  Отговор
  2 11:40  20.09.17
  Един бракониер по-малко. Ама ако знаете колко такива като него има от Цибърското, Козлодуй и Оряхово. И на ток и с мрежи по време на забрана, ама освен от румънските катери от друго страх нямат
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  3 00:31  22.09.17
  колко рибари имало там ама гледали сеир е това е истината

Напиши коментар:


Публикувай