1 250 3

И такситата срещу „помпичките” за високи сметки

В Габрово се роди поредното сдружение

Венцислав Михайлов

Таксиметрови шофьори се обединиха срещу "помпичките" за големи сметки. Според работещи в бранша има изключително лесен начин, по който клиентите могат да са сигурни, че сметката им е реална, а не завишена, разкрива Нова телевизия.

За целта обаче трябвало да се променят системата за отчитане и остарялото законодателство. За да се променят всички тези неща, шофьорите ще се обединяват в браншова организация, стана ясно на първия им Национален събор в Габрово.

Сдружението трябва да защитава интересите на 40-те хиляди души, работещи в сектора и да се бори с проблемите им. Част от тях били включително и 30-годишните касови апарати в някои коли.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Къртев
  Отговор
  1 20:31  23.09.17
  Крайно време е тези апарати да се махнат. Има толкова начини за измерване, чрез интернет, може в реално време и клиента и шофьора да следят сметката и разтоянието. Вече една от софийските фирми го е въвела, така, че няма как да те "напомпат".
 • Лост
  Отговор
  2 21:08  23.09.17
  Аз пък винаги питам:- За колко ще ме закараш до "там" и като не ми е изгодно, питам друго такси. И помпички не ме интересуват.
 • Един таксиметров водач
  Отговор
  3 10:12  24.09.17
  Таксиметровите водачи трябва да се обединят срещу монопола в бранша.Всички заобикалят реалните проблеми.Гласуват се закони да са угодни на големите фирми който ощетяват водачите и не на последно място хазната.Така е във всеки един бранш.Трябва да се замислим.

Напиши коментар:


Публикувай