2 059 3

Уволниха професор Миланов от Пирогов

Милан Миланов работи в "Пирогов" от 1976 година, като от ординатор стига до директорския пост

Маргарита Илиева

Една от емблемите на "Пирогов" - професор Милан Миланов, е бил освободен със заповед на директора професор Асен Балтов, съобщава Дир.бг.

Миланов разказва, че е получил писмото, подписано от директора на спешната болница на 14 септември, а то е с дата 24 август.

"На 4 септември колеги от "Пирогов" тайничко ми казаха, че съм освободен от работа. На същата дата се навършиха 41 години, откакто съм на работа в болницата. Директорът нито ме извика, нито разговаря с мен. Да застане очи в очи. Аз също не съм го търсил. С този човек няма какво да говоря. Той съсипва "Пирогов", категоричен е професор Милан Миланов.

Професорът твърди, че в спешната болница има напрежение сред медиците.

Новата идея на директора от 1 октомври в "Пирогов" да се въведе докторски триаж, тоест млади лекари да стоят във фоайето и да насочват пациентите към кабинетите.

"Първо е добре професор Балтов да знае какво е триаж. Второ, младите колеги, специализантите са дошли в болницата да специализират медицина. Не да стоят във фоайето и да ги правят на митничари. Това е груба грешка", категоричен е Миланов.

Вчера лекари и медицински сестри от "Пирогов" изпратиха писмо до медиите, в което изразяват възмущение от работата на директора Балтов.

Те го обвиняват, че раздува щата на администрацията, а заплатите там са по-високи от тези на медицинския персонал.

Милан Миланов работи в "Пирогов" от 1976 година, като от ординатор стига до директорския пост.

Професорът е бил три пъти заместник - председател на Българския лекарски съюз, заместник - министър на здравеопазването в правителството на Филип Димитров и бивш общински съветник в СОС от групата на ССД.

До освобождаването си бе началник на Централната реанимация на "Пирогов".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Краят наближава.
  Отговор
  1 13:13  26.09.17
  Вече и последният лекар успяха да изпъдят от Пирогов,плана за унищожаване на Българите се изпълнява по устав заложен от крадливите бандюги комуняги.
 • НИКОИ
  Отговор
  2 18:15  26.09.17
  По голямо пианде от този не познавам . Чедо на комунисти . Направи наи големия хаос в спешната помощ . Трябваше отдавна да го няма .
 • Патриот
  Отговор
  3 22:02  28.09.17
  Всички доктори вън. Болницата е място за бизнемени с бели престилки.

Напиши коментар:


Публикувай