385 3

До края на годината ще завършат административната реформа

Може да се наложи съкращаване или преквалифициране на персонал

Светослава Ингилизова

"До края на годината ще завършим административната реформа, като основен момент е пренасянето на много хартиени документи в електронни", каза пред БНТ Цвета Караянчева.

"Задвижена е системата за прехвърляне на хартиени документи в електронни. Трябва да променим 100 закона. За да може например да се издава свидетелство за съдимост по електронен път, трябваше да се променят над 40". обясни Цвета Караянчева.

Тя каза, че може да се наложи съкращаване или преквалифициране на персонал. Ще се наложи вероятно да вършат производствена работа, което със сигурност ще им е по-интересно.

"Голям обем от работа е, трябва да се сменят наредби, правилници. Трябва да се направи реформа в администрацията с брой хора, които трябва да бъдат съкратени или преквалифицирани, за да намерят някъде другаде реализация. По-добре е да се предлагат качествени услуги от хора, ангажирани с работата си", коментира Караянчева.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Баце
  Отговор
  1 13:34  27.09.17
  До сега само разруха и кражби имаше някаква администрация ще ликвидират и нея.
 • Дядо поп
  Отговор
  2 13:54  27.09.17
  Прахоляк в очите на наивниците.Обещаваха някакви ре- форми примерно в КАТ при регистрация на колите,пак си е същото висене и разправии.Така ще бъде пак и с тези реформи.
 • виж ме
  Отговор
  3 21:17  28.09.17
  Скица за имот - чакаш 1седмица, схема - чакаш същото време за 20лв, за 40лв. чакаш 3 дена. Все чиновници с болнав вид , зли ,без настроение."Вършат работа" която една машина ще свърши за минути.Стотици хиляди бюрократи на нашата хранилка.Къде това чудо ел.правителство..

Напиши коментар:


Публикувай