Last news in Fakti

30 Септември, 2017 14:11 2 456 23

Седем болници у нас отказват на онкоболна, от Турция ѝ пращат линейка веднага

  • онкоболна-
  • болници-
  • турция-
  • линейка-
  • мариянна цакова

Мариянна Цакова вече се възстановява успешно след операция

Седем болници у нас отказват на онкоболна, от Турция ѝ пращат линейка веднага - 1
Снимка: Архив

Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За това разказаха роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово пред "Нова телевизия". Преди около година тя разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици добри хора, семейството ѝ успява да събере 30 000 лева, необходими за лечението и операцията ѝ в клиника в Турция.

Преди две седмици обаче жената получава усложнения. По това време тя се намира в София при своите родители. В седем болници отказват да я приемат, въпреки състоянието, в което се намира. „Във ВМА, „Пирогов”, „Токуда”, „Сити клиник”, Онкологията в „Дървеница”, Александровска болница и „Майчин дом” – тотален отказ. Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях това е следствие от заболяването.

"Дори от онкологичната болница ни казаха, че няма как да я приемат, защото приемите са само планови и трябва първо да мине през контролен преглед и ако лекари се съгласи – да я приемат", разказа съпругът на Мариянна – Андриян.

Мариянна обикаляла по болниците с частна линейка и с една молба - да бъде приета, за да се установи от къде е кръвоизливът. Обиколката ѝ по болници продължила шест дни.

„На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където основно върви лечението ѝ. От Турция изпратиха линейка за около 5 часа, след което я откараха обратно там”, съобщи Андриян.

Мариянна все още е в Турция. На 29 септември тя е претърпяла успешна, спешна операция и в момента се възстановява.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИЗВЪН

    35 1 Отговор
    БЕЗ ДУМИ!!!
    ДА СЕ ВЪРНА И ДА ПЛАЩАМ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ В БЪЛГАРИЯ ??
    .. ЕДВА ЛИ
  • 2 ЦЕННОСТИТЕ КОИТО ПРИДОБИХМЕ

    28 2 Отговор
    Нямат нищо общо с ОЧАКВАНИЯТА ОТ СВАЛЯНЕТО НА СОЦА! НЯКОГА В БОЛНИЦАТА ЗА ЧУЖДЕНЦИ В МЛАДОСТ - СОФИЯ, ИДВАХА ДА СЕ ЛЕКУВАТ ГЪРЦКИ ГРАЖДАНИ А ДНЕС ОТКАЗВАМЕ ПОМОЩ. Има много ГНИЛО в тази социална система. Това днес не е онова което ни се обещаваше, нивото на живота ни днес е по- ЛОШО или по- нисък от това което ИМАХМЕ някога! СОЦА МОЖЕШЕ А ДЕМОКРАЦИЯТА - НЕ ! ЗА КАКЪВ ДЯВОЛ Е ТЯ ТОГАВА ?
  • 3 Унищожихме ДЪРЖАВНОТО

    21 3 Отговор
    Сега ЗАВИСИМ ОТ КЕФА НА ЧАСТНИКА. НАРОДА СТАНА КАТО ДОЙНА КРАВА, ЩЕ ЖИВЕЕ САМО, АКО МЛЯКО ДАВА. М..НАТА И НА ТАКЪЗ ДЪРЖАВА И НА НЕЙНАТА УПРАВА! НУЖНА Е НОВА СИСТЕМА С ДЪРЖАВЕН ПОДХОД И ГРИЖА КЪМ ГРАЖДАНИТЕ ! ТОЕСТ НУЖНИ СА СОЦИАЛНИ ГРИЖИ НА ДЪ.ЖАВАТА КЪМ СВОИТЕ ГРАЖДАНИ. ТАКА МОГА ГИ ИМАШЕ А ДНЕС ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИСТИНАТА

    25 6 Отговор
    НИЕ СМЕ КОЧИНА А ТУРЦИЯ Е ИСТИНСКА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА !!!
  • 6 Луи Пастьор

    5 22 Отговор
    А защо не са я приели в турските болнци Токуда и Сити клиник?Има ли Български болници в Турция?Истината е,че Турция прави в България туристическо-медицински бизнес и източва Здравната каса и събиращите пари за лечение!Защо Сюлеймаоглу не може да бъде трансплантиран в Турция?Сетете се сами,че турците го правят за пари,но нямат нужния медицински капацитет!С този турски медицински туризъм Националната сигурност е под въпрос!
  • 7 Луи Пастьор

    11 19 Отговор
    На онкоболната жена са и взели поне 30бона за лечение в Турция и са я пуснали неизлекувана да си бега у Булгаристан да събира още парички!Онкозаболяването се лекува индивидуално и няма как една жена лекувана Турция да цъфне в някоя Българска болница и да иска кръвопреливане!Това трябва да го предпише личния лекуващ онколог,който в случая е турчин!Онкозаболяванията са изключително сложни за лекуване и не може ей така да се прелее кръв от болнца,която няма пълната картина какво е правено с пациента!В случая болниците са постъпили правилно и турците са длъжни след като са взели парите да си свършат работата!Това е фалшива новина и рекламно послание-колко са добри турските медици и колко са лоши нашите!НО НЕ Е ТАКА!

    Коментиран от #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Реалист

    18 0 Отговор
    Точно в такива моменти става ясно има ли държава , или няма . За БГ е ясно !

    Коментиран от #10

  • 10 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Държава става ясно дали има още като преминеш границата й.....а в турция още като видиш мраморните сгради на полосата и разбираш че там не е тук разграден двор...ако не си ходил там иди аз се върнах преди седмица след поредната почивка там
  • 11 Реално за българското здравеопазване

    12 2 Отговор
    У нас ЛЕКАРИ - НЯМА !!!!!!!!!! - Това са бизнесмени - търговия със страданието на хората ако си платиш може - повтарям МОЖЕ и да ти обърнат някакво внимание . Само едно ми интересно ако са техните майки и бащи така ли ще реагират - НЕ . Ще търсят вратичка как да го уредят при най -добрия ..... Това е действителността в България и да не ми излизат с клишета за Хипократова клетва... .. иначе ще ми излизат на протести и защо -защото гарвана гарвана око не вади.... И после хората няма да бягат по другите държави за лечение . СРАМОТА за всички лекари които гледат само от финансовата страна и дълбок поклон пред всички лекари у които е останала малко човещина...

    Коментиран от #13

  • 12 Стоян

    12 0 Отговор
    Преди няколко месеца преминахме през същото нещо с баща ми в Стара Загора, там където го оперираха не искаха да го приемат... Бил за доглеждане... Това е България... Дано всички да сме живи и здрави и на никого да не се случват подобни неща...
  • 13 НАТО ВЕЦ

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "Реално за българското здравеопазване":

    Не се плющи като че*ия на мокър пясък, като не си наясно с нещата. Първо, това е поредният фейк нюз, рекламиращ турчулята.
    Второ, ако тук "здравеопазването" е бизнес, то там е голям бизнес. Направо ще ти "счупят очилата".
    Земи се поинтересувай, какво се случва с "пациента", след като го оскубят като "банатска гъска".
    Че тук "коня е в барата" за всичко е факт, ма не ми пейте "осанна" за неща, дето не сте в час. А и за да е халът тук такъв, всички сме си виновни. Само виртуални псу*ни и "плач на чужд гроб", но ако трябва да си защитим интереса, "отиваме на гъби". Ми като е така, ще ги ручате от "попските".
    Лекарите ви виновни?!
    А, кой докара нещата до тук?
    Здравни осигуровки плащали?!
    А де са парите по "малката пица"?

    Коментиран от #22

  • 14 5000

    7 1 Отговор
    Да изгонят българските лекари и да си внесем лекари от Китай и Турция..ше ни излезат в пъти по евтино и Ще бъдем в пъти по здрави ПО ДАННИ НА СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ НА ГОДИНА УМИРАТ 5000 БЪЛГАРИ В ПОВЕЧЕ ОТ ЛОШО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ЛЕКАРСКИ ГРЕШКИ .. В България стана опасно да се живее

    Коментиран от #16

  • 15 зле лекувани

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Луи Пастьор":

    Турция е на светлинни години в здавеопазването пред нашето ...МНОГО ЗЛЕ ЛЕКУВАНИ ПАЦИЕНТИ В БЪЛГАРИЯ НАМИРАТ СПАСЕНИЕ В ТУРЦИЯ..Сигурно си и ти некадърен лекар
  • 16 НАТО ВЕЦ

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "5000":

    И с кво ще им платиш бе, мамин сладък ...
    С "Хипократови клетви"?!
    Наще така или иначе ги гоним, за тва сме я втасали.
    Ко не знаеш, бая от "великите" турски лекари са произведение на "некадърните" български, ма кой да го каже на племето "Чукундури".
  • 17 Хасан

    9 1 Отговор
    Държава в която управниците харчат държавни пари за служебни джипове ,а не за линейки и полицейски коли ще е така..Възрастните ги убиват или ромите за пет лева или докторите за 500 лв
  • 18 Хасан

    7 0 Отговор
    Да направим като Турция...за всички лекари и сестри ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН стаж най малко три години и след това да получат диплома о да отиват където си искат...

    Коментиран от #19

  • 19 НАТО ВЕЦ

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Асанчо, знайш ли колко турчета ша трябва да бачкат тук три години, ако стане? Ми и български ша трябва да учат, щот сега са правим на ингилизи.
    А "здравеопазването" ни, може да те убие и безплатно, за което не са ти виновни лекарите.

    Коментиран от #20

  • 20 Хасан

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "НАТО ВЕЦ":

    Не само турчета ами и иракчани,молдавци,македонци,сирийци ще бачкат..лошо ли е?. Поне болниците в провинцията ще имат доктори..

    Коментиран от #21

  • 21 НАТО ВЕЦ

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Ми няма да имат,но и да ви обяснявам защо, не ми се занимава. Ако искате, запознайте се с "нормативната база".
  • 22 Реално за българското здравеопазване

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "НАТО ВЕЦ":

    Аз дали разбирам не е твоя работа . Важното е че когато ми е трябвала лекарска помощ съм си плащал като поп иначе ти казват довиждане..... и никой не те пита имаш ли осигуровки или не .А пък ти дали си много в час изобщо не ме вълнува но като те гледам говориш за пари вероятно си някой засегнато докторче.....

    Коментиран от #23

  • 23 НАТО ВЕЦ

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Реално за българското здравеопазване":

    С плиткоумните си атаки не би постигнал ефект даже в детска градина.
    Ми ще си плащаш. И аз си плащам и то за всичко, пък "услугата" с нищо не се различава от тази в здравеопазването. И разбира се, че ще говоря за пари. "Пазарна икономика" сме и всичко се заплаща. Ти сигурно за мерси работиш? Нали това искахте? Честито!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове