698 3

ЕК: Куп пропуски в кандидатурата на София

Европейската комисия представи оценките си за кандидатурите за домакин на Европейската агенция по лекарствата

Константин Карагьозов

Европейската комисия представи днес оценката си за кандидатурите на държавите от ЕС, които желаят да приемат европейските агенции по лекарствата и банковия надзор след преместването им от Лондон, предаде "Стандарт", позовавайки се на доклад на ЕК.

В оценката за кандидатурата на София за домакинство на агенцията по лекарствата ЕК отбелязва посочените от нашата страна предимства, както и недостатъчност на данните на този етап по някои въпроси. В обобщението на оценката е записано, че предложението например не посочва каква е честотата и продължителността на полетите от и до София. Не е уточнено и какви са възможностите за намиране на работа в българската столица.

Допълва се, че в предложението не са представени план за преместването на агенцията, нито цената, срещу която институцията да използва предоставените помещения. Отчита се липсата на посочени специални условия за цената и осигуряването на необходимата инфраструктура.

ЕК уточни, че днешните оценки не са класация, както и че решението се очаква да бъде взето от Съвета на ЕС. Вероятно гласуването в Съвета ще бъде през ноември.

Преместването на Европейската агенция по лекарствата се налага заради предстоящото напускане на ЕС от Великобритания.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Николай Николов
  Отговор
  1 18:38  30.09.17
  Ами като слагат само мързеливи идиоти за държавни чиновници!
 • бат ваньо
  Отговор
  2 07:23  01.10.17
  Едно нещо немогат да свършат като хората. Чиновниците да се уволнят, а за ресорния министър жълт картон.
 • goni
  Отговор
  3 14:44  02.10.17
  Как няма да има пропуски?!:) Все едно Каспичан да вземе ролята на София! Каспичан между другото е красиво и спокойно градче! Жителите му са мъдри и хич не се натискат да стават София!:)

Напиши коментар:


Публикувай