414 2

Тихомир Безлов: Оградата ни пази от бежанската вълна

Неслучайно се давят хората из Черно море, опитвайки се да стигнат Румъния, подчерта експертът

Венцислав Михайлов

600 души са влезли от началото на годината през българската граница. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV Тихомир Безлов, експерт от Центъра за изследване на демокрацията.

За сравнение през 2015 г. те официално са 30 000, очевидно има огромна промяна, подчерта той. За последната седмица например през границата са минали само 5-6 нелегални мигранти.

„Неслучайно се давят хората из Черно море, опитвайки се да стигнат Румъния. Ако българският маршрут беше лесен и достъпен, никой нямаше да плаща по 4000-5000 евро и да рискува”, каза Безлов.

„През 2015 г. имаше 75% нерегистрирани, тоест влезли са например 200, но на изход, като хванете 300 души, от тях 75% няма регистрация, което означава, че тези хора са пропуснати”, отбеляза експертът.

Според него със сигурност оградата по турската граница е променила ситуацията.

„Ако нямахме ограда през 2015 г., голямата вълна, която видяхме в Гърция, Македония и Сърбия, вероятно щеше да мине през нас”, смята Безлов.

Той беше категоричен, че при наличието на ограда, дори да може да се прескача или да се реже, могат да минават максимум до 50 души на ден, но не и хиляди.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гейм оф ГЕРБ
  Отговор
  1 09:01  10.10.17
  Той вала в Гейм оф тронс падна пред белите бродници, а тоя разправя, че някаква пършива оградка, щяла да задържи черните бродници !?!?!? Шшшш ей алооо !!!!
 • Хорацио
  Отговор
  2 10:25  12.10.17
  Хаха ей такива "удобни" дупедавни лизачи, като тоя дето излизат да успокояват народа с "интелигентните" си умозаключения и "специализирани", "експертни" мнения са за голям бой и затвор. Същите мършляци имаше, когато Тиквата искаше да надупчи Добруджа, като швейцарско сирене за шистов газ в полза на една американска компания. Гнидо въшлива, единственото дето ни пази от тая паплач да не ни залее е лошото икономическо състояние на държавата и факта, че тая сган живе за да паразитира върху развито общество, каквото не сме т.е. имаме поне една малка полза от мизерията. Също така тия дето това им е бизнес да прекарват групи през границата никаква ограда не ги спира и групите си вървят! Вижте го само къде работи тоя клоун:"Център за изследване на демокрацията."... нямам думи някой от вас да знае какво правят тия освен да взимат пари и да говорят глупости? Какво полезно произвежда тоя за народа си?

Напиши коментар:


Публикувай