1 781 11

Валери Симеонов: Има ли нападки, ще има и дела

Вицепремиерът коментира скандалите с Кирил Домусчиев и Виктор Николаев

Константин Карагьозов

Вицепремиерът Валери Симеонов коментира пред БНТ обвиненията от страна на бизнесмена Кирил Домусчиев, и заяви, че 90% от твърденията му са неверни.

"Няма как да подмина личните нападки. В сигнала който съм пуснал в прокуратурата за облекченията на Български морски флот, не съм си позволил лични нападки. Вчера чух, че по всички теми съм говорел неподготвен, аз имам доказателства за обратното".

"Оставете яхтата, нека видим сериозните обвинения. Той ме обвинява, че цяло лято съм говорил лъжи и клевети. Аз искам да разбера кое беше лъжата. Искам вашите зрители да разберат за какви мащаби става въпрос. Има 2851 работещи в предприятието. В началото на 2016 г. има 2727 съкратени - това са фактите. Тези факти той не обори, а косвено потвърди, че са им платени неустойки. Аз повеждам дело и ненужна за мен битка, защото е мой дълг да защитавам държавните интереси. Къде са тези 2727 човека сега? Второ - там има намаляване с 45% на корабите. Почти всички кораби на БМФ са на офшорни фирми. Има нещо неясно в изявлението на г-н Домусчиев".

"Защо с решението на арбитражен съд от март месец са поискали намаление. Арбитражният съд се е произнесъл - частично е уважил иска на "Меритайм шипинг" и е намалил тонажа, това ние обжалваме във ВКС. Той иска да каже, че един вицепремиер може да диктува присъдите на този съд. Как ще повлияя аз? В случая за мен става въпрос за много сериозно нарушение. В началото на нашето управление трябваше да разгледаме въпроса с арбитражния съд. Трябваше да вземем решение, аз го подготвих и беше гласувано. Българската такса ще си плати такса на ВКС и ще обжалва решението. Няма смисъл всичко да се обръща около г-н Борисов. Аз си изпълнявам задълженията, естествено че в Министерски съвет се коментира", продължи Симеонов.

"Всички медии отправиха упрек към мен, че съм заплашил Виктор Николаев. Когато някой ме упреква, че съм извършил престъпление, дела ще бъдат заведени. Всичко беше в качеството на вицепремиер. Проблем няма, заплаха няма. Представил съм писмото, в което обявявам решението си на сайта на Министерски съвет. Просто поставих задачата на PR-а си да пита дали може да го публикувам и можеше. Не е обвинен Валери Симеонов като вицепремиер, петното е върху целия Министерски съвет", допълни още вицепремиерът.

"Добрите новини бяха помрачени от кум-гейт. Подчертавам, че това е измислен и несъстоятелен скандал. Беше минала седмица от повишаването на пенсиите, това потъна. Не мисля, че това е рано. Не трябва винаги да се търси скандал, жълтина", каза още той.

"Нямах възможност да гледам участието на Антон Тодоров, не знаех какво е говорил. В общи линии нашите изложения се покриват, след това видях. Личното ми мнение - и в неговите думи нямаше заплаха. След като един човек не ни е приятен, не трябва да го изкарваме, че е той виновния", добави Симеонов.

"Редно беше някой да попита Виктор Николаев - вие застрашен ли се почувствахте. Редно беше и мен да попитате. Аз ще повторя - в България има диктат на медиите, те са тези, които отправят призовки. Отказвал съм на "Нова телевизия" преди и съжалявам, че сега отидох. Тази телевизия е правила изключително грозни реплики към мен", каза още той.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Будалата
  Отговор
  1 20:01  11.10.17
  На Боко ще му писне от теб. И без това всичко отива на кино. Панаира свършва скоро , нови избори и кой от където е дошъл. Дано да има и политици в затвора най сетне. Че уж румънците били след нас . Да ама Не.

  Коментиран от #5

 • МММ
  Отговор
  2 20:05  11.10.17
  Този вече не заслужава и коментар.Няма такава държава.
 • Бандит
  Отговор
  3 20:25  11.10.17
  Бъдете проклети ,алчни долни, мръсни политици,,разсипахте тази хубава държава България
 • 4 20:27  11.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Бат Ваню
  Отговор
  5 20:41  11.10.17

  До коментар #1 от "Будалата":

  ... ти си терикатка ха ха ха.... щото имаш много плюсове.... ха ха ха.... С Валери Симеонов ше ударат на камък много хора.... аха.... Аз искам като цъкна у нета "Кой е собственик на Факти да ми излиза...." ха ха ха... а ти си давай плюсове.... Така и с другите медии.... аха....
 • 6 21:46  11.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • реалист
  Отговор
  7 21:54  11.10.17
  В случая Валерката си е прав.
 • сноу
  Отговор
  8 22:14  11.10.17
  Бой по тиквите Валерка,крадливите съсли само това заслужават.Лошото е, че те така са се окопали с дебели зидове от пачки ,че ти само ще си джафкаш, а те с купените медии и аВокати ще врещят до небето ,че си ги изял.
 • бесен
  Отговор
  9 00:19  12.10.17
  И тоя и зализания мрънкач и още една дозина зган са за разстрел!!!
 • ДЕМОКРАЦИЯ в действие free speech !
  Отговор
  10 07:31  12.10.17
  Да ама в Бугаристан - НЕ! ЕВРОПАТА Е ПЪЛНО НЕГЛЕДЖЕ.
 • ИЗРОДЕНА ДЕМОКРАЦИЯ
  Отговор
  11 15:29  12.10.17
  ЧОРБАДЖИЙСКА ДИКТАТУРА КАКТО ПО ТУРСКО - С ЗАКРИЛА И ПОКРОВИТЕЛСТВО ОТ ГОЛЯМАТА ПОРТА И СУЛТАНА А ДНЕС ОТ ЕС И СВЕТОВНИЯТ ДОМИНАНТ.ПОМНИМ, ВЧЕРА БЕШЕ В НЮ ЙОРК ТРЪМП ПРИЕ ПРЕЗИДЕНТА НА АКТИВНАТА В ПОДРЪЖКА НА ТЕРОРИЗМА В СИРИЯ - БЪЛГАРИЯ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ. НИЕ СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО СПРЯМО ДРУГИТЕ СПОНСОРИ СЛЕД АРАБИТЕ. МОРАЛ НА ЗЕМЯТА НЯМА ИМА ЧОРБАДЖИИ И РАЯ. ОТ КЪДЕ ЩЕ ДОЙДЕ СВОБОДА ? САМИ СЕ ЗА ТУЙ ДОСЕТЕТЕ..

Напиши коментар:


Публикувай