316 4

ЦИК предупреждава за рисковете от машинно гласуване

Публикувано във факти.бг: Председателят на ЦИК Ивилина Алексиева. Снимка: БТА
Публикувано във факти.бг: Председателят на ЦИК Ивилина Алексиева. Снимка: БТА
Светослава Ингилизова

ЦИК ще представи доклад в Народното събрание за позитивите и рисковете от въвеждането на повсеместно гласуване с машини, съобщи председателят на комисията Ивилина Алексиева.

"Ние ще представим анализа на рисковете в тези случаи, за да може законодателят да прецени дали не би било по-добре да направи промяна за поетапно въвеждане на машинното гласуване и да изключи някои категории лица от възможността да гласуват машинно, като например най-вече подвижна избирателна секция", каза Алексиева.

Председателят на Централната избирателна комисия Ивилина Алексиева съобщи още, че в момента се изпълнява проект, чрез който се проучва чуждия опит и ще бъде представен доклад в Народното събрание за рисковете от изграждане на националната система за дистанционно електронно гласуване.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ха ха ха
  Отговор
  1 09:46  13.10.17
  Карайте си по стария познат начин, иначе циганьорите как ще гласуват за ГЕРБ?
 • неверници
  Отговор
  2 10:35  13.10.17
  Изключи някои лица??? Ами по този начин ще се намали администрацията в ЦИК, но и паразитните гласове-циганите и др. които не знаят да пишат и четат. Стига вече глупости в кой век сме?
 • Един
  Отговор
  3 12:38  13.10.17
  При "машинното гласуване" резултатите могат да се "кракнат" ( да се променят, модифицират, редактират) от всяка точка на земята от подходящи хора с подходящи възможности и техника. Не ти трябва да подкупваш ни цигани , ни комисии , ни членове ... "И ЕТО ПАК СТЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА НАС !!!"
 • Ник
  Отговор
  4 15:07  13.10.17
  Ясно е че не го искат по обективни причини, като например точната отчетност и липсата на недействителни бюлетини, с които например отхвърлиха референдума на Марешки и Трифонов. Забележете, обаче че говорят за машинно гласуване а не гласуване през интернет, което искат не малка част от хората! - Така хем се пестят пари, хем има и бързина. Някой ще кажат, че там не е сигурно... - Има начин и има персонална отговорност, особено за хората които разполагат квалифициран електронен подпис, който както знаете е универсален и е персонален. Намини има, но няма желание!

Напиши коментар:


Публикувай