8 343 10

Селски кмет с нестандартни мерки против превишената скорост

Мартин Христов

Селски кмет "пое контрола" над участък от републикански път, за да бори превишената скорост. Засега, без фишове и глоби, но с неограничено количество блажна боя.

Градоначалникът на пловдивското село Старосел е поставали 4 пешеходни пътеки на разстояние от 200 метра.

"Това се наложи, защото пътя е широк и тук обикновено се кара с висока скорост. Младежите в нашия край казват, че ако караш с по-малко от 80 км/ч те глобяват...Трябваше по някакъв начин да възпираме шофьорите, а поставянето на "легнали полицаи" е скъпа процедура, така че взехме решение да поставим повече пешеходни пътеки", казва Матея Грудев пред Нова тв.

Кметът е убеден, че и в други населени места ще последват примера му.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сталин
  Отговор
  1 23:10  14.10.17
  За спазването на ограниченията съм за с две ръце .В населено място 50 км час е ок ,но извън населено място на прав участък 15 км 60 км в час ограничение не съм съгласен.
 • някой
  Отговор
  2 23:11  14.10.17
  Защо с жълта боя? По ЗДП е бяла! Или у нас всичко е наопъки! Кмета да не се прави на интересен с тези жълти цапаници, има органи, да ги сезира и да търси отговорност от тях.

  Коментиран от #3, #10

 • Голям прос
  Отговор
  3 23:44  14.10.17

  До коментар #2 от "някой":

  Такава боя е имал, бре.

  Коментиран от #5

 • Антонн
  Отговор
  4 23:54  14.10.17
  И това е пълна простотия,трябва в закона да има параметри не може пешеходна през 20-метра. Да не говорим че без знак или светофар е незаконна. Ами утре решавам че правя пешеходна пътека ,купувам боя и вечерта мажа. Същото е със легналите полицаи,решавам че по улицата се кара бързо. Вечерта бъркам бетон и решавам проблема,кво ме боли че е незаконно и хората си съсипват окачването. Ами кмета на това село защо не вземе един радар и палка и да ги почва. Утре човек ако реши да пресича защото е пешеходна"според кмета",и го отнесат кмета ли ще го лежи?

 • ЖълтаПътека
  Отговор
  5 08:37  15.10.17

  До коментар #3 от "Голям прос":

  Да, бели трябва да са пешеходните пътеки.... разходи се в центъра на София, те вече са многоцветни даже, като бялото съвсем не участва ... пълна какафония е, все едно си на "някакъв" парад. Вижда се, че в процеса да си модерен законните не се спазват от най-високо ниво.
 • СЕЛЯНИН
  Отговор
  6 14:54  15.10.17
  "Градоначалникът на село Старосел". Как хубаво звучи ! Пък и на кмета как е модно да му лепнеш едно "градоначалник" ! От кога кмета е станал шеф на околийското не е ясно.
 • Driving pleasure
  Отговор
  7 16:53  15.10.17
  поставянето на "легнали полицаи" е скъпа процедура ---------------- Ти да видиш къв бил проблема... затва ако въобще поставят масово слагат от тия пласмасовите, които в европа казват, че са проектирани за паркинги и скорост 5-7 км а не както си трябва повдигнат асфалтов... А кметчето съгласувало ли е поставянето на пътеките с АПИ и КАТ или росто е намаал боя с четката - в БГ всичко се прави на принципа - абе реших да пробвам" затва сме на това дередже! Голямо + на Сталин от 1вия коментар! ФАКТ извънградско 99% от ограниченията са откровено мал0умни!
 • Колю Кимуря
  Отговор
  8 18:31  15.10.17
  Не му требат пешеходни пътеки , а да прати некой багер да напрай малко дупки , така тъпанара ( гъзаря ) с пистарката на тати нищо не мой да напрай......
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  9 03:52  16.10.17
  този кмет е за съд
 • Бай Благой
  Отговор
  10 08:35  16.10.17

  До коментар #2 от "някой":

  Какво да чака....поредните новини за убити на пътя в неговото село ли? Браво на кмета! Взел е нещата в свои ръце!!

Напиши коментар:


Публикувай