948 4

Сирийци протестираха в София срещу Асад и Русия

Искаме да изразим гнева на сирийския народ, заявиха протестиращите

Денис Джамбазов

Около 50 души се събраха пред посолството на Сирия с плакати, показващи жертви на войната и знамена на сирийската революция. Протестът е в знак на несъгласие със ситуацията в Сирия, против режима на Башар Асад и руската военна намеса.

Според хората е крайно време международната общност да помогне за изграждането на свободна и демократична Сирия, съобщи Би Ти Ви.

„Всички външни сили, на които се надявахме за мирно разрешение на проблема, всъщност започнаха да водят борба помежду си на територията на Сирия. Събрали сме се тук, за да изразим гнева на сирийския народ срещу продължаващите вече седма година кръвопролития в страната, в подкрепа на стотиците затворници и жертви на режима, в подкрепа на хилядите прогонени от домовете им хора. Режимът на Асад струва много кръв и жертви на сирийския народ. ”, каза д-р Халед Данки, който живее в България от близо 30 години.

Мълчаливият протест продължи около час. Подобни акции са планирани в много световни столици и градове, в които има сирийска общност. Хората се събират и пред представителства на руската държава. „Денят на сирийската ярост" е инициатива на активисти на революцията в страната.

София / България


Още по темата

 • България е наша (СНИМКИ)

  България е наша (СНИМКИ)

  България и Русия са два православни славянски народа с извънредно тесни връзки в миналото. Не бива да се забравя, че Русия положи огромни усилия, за ...
  16.10.2017
  2 212
  26

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Фалшиви новини
  Отговор
  1 08:46  15.10.17
  Браво, против Асад сте, а какво ще правите с вашите приятели от ИДИЛ....това ли вашата идея..дойдохте в Европа и видяхме каква стока сте...всички сте еднакви ,в името на пророка бесите и колите жени и деца...примери колкото щеш.Преди няколко дена задържаха в София вашия приятел от ислямска ла-няна държава ,сигурно го познавате,но нали мълчите като г-зове...ви сте като вредители,където и да отидете все разруха сеете..такава вашата религия...напредничава..
 • Фриман
  Отговор
  2 08:48  15.10.17
  Каква е тази глупост? Той защо е избягъл оттам тогава, като мишка, а не остана да воюва с терористи на своя земя? Най-вероятно, щото е платен да прави такива изказвания! Хората са благодарни, че ги защитават от маниаци, този пък обръща всичко! И защо избра София за митинг? Имах мисли, че Бойко решава всичко, но чак така всичко!
 • ИВАН
  Отговор
  3 10:28  15.10.17
  Я си вървете у дома си и си протестирайте срещу когото си искате, какво ни занимавате с вашите проблеми, ние си имаме свои и си ги оправяме - не ходим да се молим и да живеем на гърба на други.
 • Бесен Язовец
  Отговор
  4 11:15  15.10.17
  Пазара Илиенци vs.Асад и Русия хахаха бегайте бе мишоци

Напиши коментар:


Публикувай