471

Обновяват детски площадки в пловдивския Район “Северен”

Снимка: Район “Северен”
Снимка: Район “Северен”
Светослава Ингилизова

Започна втори етап от обновяването на детските съоръжения на територията на Район “Северен”, извършено със съдействието на ОП ”Градини и паркове”.

През месец август тази година бяха подменени 21 бр. стари и счупени седалки на детски люлки, презназначени както за деца от 1-3 годишна възраст, така и за деца от 3-12 год. Сега ще бъдат поставени още 20 бр. седалки за люлки, които са закупени със средства от бюджета на Район ”Северен” и ще се поставят на детските площадки, намиращи се на следните адреси: в парк “Рибница” – 1 бр.; бул.“Васил Априлов” № 107 – 2 броя; на бул.“Васил Априлов” в градинката до р-т “Хитър Петър” – 2 броя; бул.“България” №230 – 1 брой; бул.“България” №2 – 1 брой; бул.“България” пред читалище “Г. Търнев” – 1 брой; бул.“България” №184 в градинката – 2 броя; ул.“Ладога” в парка – 1 бр.; ул.“Петрохан” – 2 бр; в парка на ул. “Панагюрище” – 2 бр.; ул.”Мизия” - 2 броя; бул.“Дунав” №9 – 2 броя; ул.“Мануш войвода” №15 – 1 брой.

"Всяка година изграждаме по 2-3 нови детски площадки, съобразени с Наредба № 1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Тъй като нямаме финансовата възможност да подменим всички стари съществуващи такива наведнъж, които са 64 на брой в Район “Северен”, се опитваме да ги възстановим, за да могат все пак да се използват от децата", коментира кметът Ралев.

Пловдив / България