684 1

Определят заплатите на министри по нов начин

Светослава Ингилизова

Правителството одобри нов начин за определяне на основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на кабинетите на министър-председателя, на заместник министър-председателите и на министрите, като направи изменения и допълнения в ПМС №67 от 2010 г. за заплатите в бюджетните организации и дейности.

Основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на политически кабинети ще се определят в процент от основната месечна заплата на министър, като по този начин ще се поддържа определена йерархия на възнагражденията в контекста на спецификата на функциите им.

Така размерите на основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на кабинетите на заместник-министър председателите ще бъде 85 на сто от основната месечна заплата на министър, на началника на кабинета на министър-председателя – 90 на сто от основната месечна заплата на министър, а на началниците на кабинетите на министрите – 80 на сто от основната месечна заплата на министър.

Необходимите средства за изпълнение на постановлението ще се осигуряват в рамките на утвърдените средства за разходи за персонал по съответните бюджети на ведомствата.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Кандидат ДЕПУТАТ
    Отговор
    1 13:54  18.10.17
    Пенсиите на пенсионерите ще има голем ефект, направо ще умрат от щастие. Заплатите на министри и тем подобни да бъдат обеързани с минималната пенсия. Каква е тази социална политика на правителството , като ги обрича на глад и умора родителите ни???

Напиши коментар:


Публикувай