1 487 9

Събориха незаконни ромски жилища в столичен квартал

Мартин Христов

Десетина незаконни постройки бяха разчистени от частен имот в столичния квартал „Орландовци”, съобщи bTV. Акцията, започнала тази сутрин, идва след няколко заповеди за доброволно събаряне на къщите.

Живеещите в тях роми обаче твърдят, че са оставени без покрив над главата без предупреждение и нямат къде да живеят. От общината обаче заявиха, че те ще бъдат настанени.

Служители на Агенцията за социално подпомагане предлагат на семействата временно настаняване в техни обекти, но повечето хора са против с мотива, че децата им ще останат далеч от училище и детска градина.

Повечето се водят на един адрес по лична карта – ул. „Градините” 3.

В акцията се включи жандармерия, защото напрежението периодично се повишава.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гоуст
  Отговор
  1 16:24  18.10.17
  Ей това е живота: строиш една барака и живееш, не плащаш ток, вода, данъци, осигуровки, нищо, а само взимаш помощи и си с привилегии. Като решат да бутнат някоя незаконна барака (а всичките са такива), просто да отбият номера и да симулират работа, ти се предоставя жилище, където да живееш. Нормалните да бъхтят цял живот, да плащат и да събират. Циганин да си в днешно време
 • JEEP
  Отговор
  2 16:26  18.10.17
  Публикувано във факти.бг: От общината обаче заявиха, че те ще бъдат настанени. Защо? С какви пари са построени жилищата, в които ще ги настанят? Може би с пари от техните данъци? СРАМ И ПОЗОР. Пенсионери с по 60 и повече години стаж ровят по кофите и спят под мостовете. Паразити, които не са дали нищо и не са работили и ден ще бъдат настанявани! От къде са взели пари за тези постройки? В централния софийски затвор трябва да ги настанят! Или още по-добре в общежитието към тухларната!
 • гостенче
  Отговор
  3 16:26  18.10.17
  Стискаме палци за Факултета....... Ако там се разчисти, това ще се превърне в един от най предпочитаните райони за живеене. На южен склон с прекрасна панорама към витоша, с ореден траспорт, магазини, пазар, близо до центъра, метрото, с незабавен излаз на околовръстното...... и др. и др. М....лите живеят на най хубавите места в София !!! Самоче ние не го осъзнаваме защото сме ги игнорирали и заплюли в съзнанието си тези площи!!!
 • Аха
  Отговор
  4 17:04  18.10.17
  Ей това е живота. Строиш една барака и живееш. Не плащаш ток, вода, данъци, осигуровки, нищо, а само взимаш помощи и за капак си с привилегии спрямо българите. Като решат да ти бутнат незаконната барака (а всичките цигански къщи са такива), просто за да отбият номера и да симулират работа, ти се предоставя жилище, където да живееш. Нормалните хора да бъхтят цял живот, да изплащат и да събират. Циганин да си в днешно време! Общината щяла да ги настанява. Защо? С какви пари са построени жилищата, в които ще ги настанят тези циганоиди? Може би с пари от техните данъци? Това ако не е срам и позор. Пенсионери с по 60 и повече години стаж ровят по кофите и спят под мостовете, тези паразити, които не са дали нищо и не са работили и ден ще бъдат настанявани безплатно! От къде общинарите са взели пари за тези постройки? Мангалоидите трябва да бъдат настанявани единствено в централния затвор или още по-добре в общежитието към тухларната! Спи народа български, докато го бият, убиват, изнасилват ………… а паразитните образования превземат изцяло държавата!

  Коментиран от #6, #7


 • Ганьо Говнарев Говньо
  Отговор
  5 18:15  18.10.17
  Да съберем пари за циганите да си построят нови жилища и да им пуснат безплатно ток, вода и парно! Заслужават го!
 • Ганьо Говнарев Говньо
  Отговор
  6 18:20  18.10.17

  До коментар #4 от "Аха":

  Лъжлив популист! През комунизЪма строителни войски в които имаше 90 % цигани и турци ни построиха цели градове, а сега им рушим и малкото което имат, а заслужават много повече!
 • Kiro
  Отговор
  7 18:34  18.10.17

  До коментар #4 от "Аха":

  Eй стахотни расисти сте .но щте ви се върне тъпкано.това е национална кампания против нашият етност.водена от Национал Фашистите начело от .Болен Сидеров.Валери Димитров .Каракачанката .под мълчаливото съгласие на Бойко мутрата.значи те живеят по 30.40 години.там и в един удобент момент незаконни.

  Коментиран от #8, #9

 • Патриот
  Отговор
  8 19:50  18.10.17

  До коментар #7 от "Kiro":

  Много си в грешка! Патриотите не са против вашият "етност", а против циганската престъпност, която за съжаление е ежедневие. Не заплашвай, а вземи се научи на правопис!
 • Адолф
  Отговор
  9 08:49  19.10.17

  До коментар #7 от "Kiro":

  Аз ако бях...

Напиши коментар:


Публикувай