5 745 11

МВР търси 3 години открадната кола, тя се оказа на наказателен паркинг

Собственикът дължи 16 000 лева за престой на колата

Мартин Христов

МВР издирва 3 години обявена за открадната кола на пенсионер. Автомобилът се оказа на наказателен паркинг, а сметката, изпратена на собственика, е 16 000 лв.

През 2014 г. 20-годишната "Мазда" на Димитър Радев изчезва от центъра на София. Колата била паркирана в района на НДК.

„Веднага се обадих в полицията. Те иззели някакви записи от камера. Пуснаха ми записа, на който се виждаше как си идва от пресечката крадецът, оглежда се, отива към колата, влиза в нея с приспособление. След 10 секунди колата тръгна и изчезна”, разказва собственикът, цитиран от Нова телевизия.

„Междувременно получихме съобщение от Районната прокуратура, че това досъдебно производство се спира. Не могат да намерят колата, нито крадеца”, обяснява Димитър Радев.

През това лято обаче неочаквано пенсионерът получава писмо от Община Искър. В него пишело, че трябва да отиде до наказателния паркинг в квартал „Дружба” в тримесечен срок, за да прибере отдавна забравената си кола. Сметката за тригодишния престой на наказателния паркинг се оказва солена – близо 16 000 лева. Абсурд, но факт, признават от МВР и от Центъра за градска мобилност.

Крадецът свалил акумулатора на колата и три дни по-късно я оставил до Женския пазар, в зона за платено паркиране. Оттам „паякът” я вдигнал. От „Градска мобилност” не знаели, че автомобилът се издирва. Нямало и как да разберат, твърди директорката на отдела Румяна Милова.

От МВР ще проверяват защо разследващите кражбата не са разбрали,че автомобилът е бил на наказателния паркинг цели 3 години. Сега Димитър Радев дава откраднатата кола за скрап, тъй като се е амортизирала, но мисли да съди МВР и „Градска мобилност”.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ПИЧ
  Отговор
  1 11:17  20.10.17
  Хора, направете си сметка - как МВР търси откаднатите автомобили. Трябва да ги осъди! Вервайте в МВР, сметнете колко заплати се плащат напразно!?

  Коментиран от #3, #9

 • Гост
  Отговор
  2 11:55  20.10.17
  някой се е преработил сред тези. Едните не знаели че колата е обявена за открадната, другите не знаели че е на наказателен паркинг. Едните 3 години не са потърсили собственика и са му въртели сметка. Вярно сега да ги съди за нехайство, дано тези 16 000 да не ги е плащал, и отделно да съди и двете институции за това че колата му след 3 години стоене е амортизирана.
 • Евротолераст
  Отговор
  3 11:57  20.10.17

  До коментар #1 от "ПИЧ":

  Пичове, плащайте си добросъвестно данъците. Само се оплаквате.
 • Пламен
  Отговор
  4 17:57  20.10.17
  Краварите, дето Путин им избрал президента-смешка ще възкликнат "Куул мен"

 • гамена
  Отговор
  5 18:25  20.10.17
  Егати тъпата Полиция, безмозъчни същества

  Коментиран от #10

 • vas
  Отговор
  6 19:12  20.10.17
  Можете да си представите само как се трудят в тези две институций,и най-нахално искат по-високи заплати. Може да им ги вдигнат малко, ама една заплата да я вземат 5 човека.
 • Роман дизел
  Отговор
  7 20:54  20.10.17
  Държавен цинизъм.
 • Pipi
  Отговор
  8 21:00  20.10.17
  Съд е малко за тая държава нямям думи

  Коментиран от #11

 • Зенон
  Отговор
  9 14:00  21.10.17

  До коментар #1 от "ПИЧ":

  Това е така, защото няма единна информационна база данни, кои коли се издирват, кои са "приватизирани" от паяци и кои са временно спрени от движение. Но повече са виновни от "Градска мобилност", защото не са се обадили, може и с ЕсЕмЕс на собственника, още на първия месец, че дължи сумата за складиране! МВР може и да не е узнало къде е колата, но от Градска мобилност са знаели... Тактиката им явно е да чакат, да се натрупат парички и тогава да погнат собственника, че да го съдерат.... Градим България! С политиците сме по-силни? Дръжки! С тия политици и корпоративни лобита навред само ад и мизерия и смърт ни чака, ако ги оставим да ни дерат крадат и пречат. И златото ни ограбиха корпорации и парите ни смъкват от данъци политиците и любовниците си хранят с повишени бонуси и заплати. За чеп не става тук тая държава, освен хранилка на врагове на нас хората.
 • ЯЩН
  Отговор
  10 14:07  21.10.17

  До коментар #5 от "гамена":

  Не бих каззал, че ченгетата имат вина... Защото никъде няма как да разберат на кой паркинг коя кола се намира, ако не тръгнет да проверяват наред. То май няма толкова полицаи оперативни? Едно е сигурно, че от "Градска мобилност са виновни! След като е минала седмица, хайде до месец, ако собственника не е платил е редно да му се обадят! Ала чакат с години - ЗАЩО? За да се навърти лихвосметка и да го ограбят повече. Крадлива пасмина са доста народ тук, от доста политици, до доста корпоративни фирменни лица. Полицаите не могат да намерят данни за всичко и навсякъде - има фирменни тайни има и необявени неща. Но от паркинга са длъжни да потърсят собственника след седмица, две,, за да се оправи проблема и те са виновните! Защото полицаите търсят откраднат автомобил, а не конфискуван в общински паркинг автомобил. Ти всеки ден минаваш покрай някой пътен знак нали? Ако го обявят за издирване, ти ще знаеш ли, ако не си слушал и чел новините? Да съди общинските и те да платят от своя джоб, не да съдят държавата и всички да плащаме! Аман от държавата и скапаните и организатори!
 • Зенон
  Отговор
  11 14:52  21.10.17

  До коментар #8 от "Pipi":

  Не си прав, човече! Държавата, ако не знаеш сме всички ние, а не само Боко, ДС, Цецка, Пеевски, политици, общински и всякаква безполезна паразитна паплач! И не е редно да съди някой държавата, а конкретни служители, за конкретни престъпления! В случая са виновни от "Градка мобилност", защото не са уведомили собственника до 1-я месец, че колата му е на паркинга и дърлжи сума за престоя! Те са длъжни да платят тази сума от своите лични средства, не от бюджетните, заради умишленно протакане и престъпление по служба. Те са заържали чуждо имущество, без да имат основание затова, което е с неустановен по документ квитанция срок за престой - паяка е взел колата без да пита и уведоми собственника затова, значи го е откраднал и дължи обезщетение на собственника и да платят сумата те! Така е редно, не държавата да плаща, тоест всички ние! Нека от личните доходи на служителите на Градска мобилност да платят 16000 лева и да върнат колата на човека - те са я откраднали и не са уведомили и питалии собственника! Като е спряла някоя кола нейде, не означава, че я е карал собственника нали? аз бих обесил гия от Градска мобилност, задето са постъпили така - да чакат 3 години без да уведомят собственника... Но за съжаление на тоя народ и кочината България не зависи от мен това. Ако завикеше, щеше да се оправи тук.

Напиши коментар:


Публикувай