1 532 6

Убиецът на бащата на Илияна Йотова иска тя да го помилва

По време на убийството през 2003 г. Илияна Йотова беше начело на пресцентъра на БСП

Мария Атанасова

Мъжът, който преди 14 години уби бащата на вицепрезидента Илияна Йотова – кмета на Сливница д-р Малин Тодоров, е поискал да бъде помилван от самата нея, съобщава в. „24 часа“.

„Това е най-големият удар, който съм получавала в живота. Баща ми беше убит във влака за Сливница. Не си позволих да изпадам в депресия, да се самосъжалявам. Каква ирония на съдбата! Преди няколко месеца дойде молба от неговия убиец да го помилвам, това е едно от моите правомощия. Помолих комисията и президента да вземат решение“, разказва Йотова.

„Вече мога да говоря по темата, защото това се случи преди пет месеца – тогава досието пристигна при мен. Нямах сили да го чета.

Не искам да научавам подробности, които не съм знаела, това няма да върне татко“, коментира Йотова.

Тя признава, че не се е интересувала как е решен казусът, защото има кой да реши случая. „Досието се работи от много хора, минало е през юристите на комисията. Оттам решението е на президента, но не смятам да го питам какво е то“, категорична е вицепрезидентът.

От „Дондуков“ 2 уточняват, че става дума за много възрастен човек – подалият молба за помилване е на 87 години.

По време на убийството през 2003 г. Илияна Йотова беше начело на пресцентъра на БСП. Д-р Тодоров беше нападнат с нож във влака София-Драгоман от 74-годишния Илия Стоянов от Сливница.

Той пробол Тодоров неколкократно с нож и избягал, след издирване беше заловен от полицията. Кметът на Сливница беше настанен в „Пирогов“ с тежки наранявания в областта на гърдите и корема, сърцето му не издържа продължилата над три часа операция.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 10:33  26.10.17
  Тая сега е пред сложна дилема: определено не и се иска да го помилва, но ако не го стори ще кажат, че е отмъстителна. Не е никак просто!
 • onq s konq
  Отговор
  2 10:44  26.10.17
  Ако го пуснат ще убие и нея,защото цели 14 г. от живота му са безвъзвратно загубени в затвора.
 • Супер
  Отговор
  3 11:06  26.10.17
  Това, което е станало е много хубаво. Да видят и политиците какво е да изгубиш любим човек, да осъдят виновния (което е рядкост в нашата държава) и някой льольо да го помилва!
 • $$$
  Отговор
  4 11:09  26.10.17
  Значи убиеца на бащата на Илиана Йотова излежава 16 годишна присъда,а лидер на група за побоища,рекет и убийства е с присъда 1 година.Магистратите ще отговорят ли защо се получава така?

  Коментиран от #6

 • РАДЕВ
  Отговор
  5 17:44  28.10.17
  ДА ЛИ БЕЗ ПРИЧИНА Е УБИЛ!?
 • Патриот
  Отговор
  6 00:00  29.10.17

  До коментар #4 от "$$$":

  Най-вероятно защото, както пише "По време на убийството през 2003 г. Илияна Йотова беше начело на пресцентъра на БСП". ако беше случаен българин можеше и условна да мине. А нали се сещаш, че лидерът на групата за побоища, убийства и рекет не е самостоятелна бойна еденица. На главата са му няколко магистрата, депутати и полицейски шефове чакат на неговите месечни помощи. Как да ги остави гладни? Хората имат имения да стоят, хотели.

Напиши коментар:


Публикувай