1 426 12

Борисов: Ако си спомним за Цар Симеон, всичко отива по дяволите

Това е история, днес искаме да живеем в мир, каза Борисов

Светослава Ингилизова

Продуктивно ли е да започнем да си спомняме за цар Симеон - къде е бил и кой къде се е криел тогава? Така премиерът Бойко Борисов отговори на думи на Реджеп Ердоган.

"Преди XIII-XIV в. на Балканите също има история, също има наследници, и някои са ходили чак до Цариград. Ако си спомним за цар Симеон, всичко отива по дяволите. Това е история, днес искаме да живеем в мир", каза Борисов в Сараево по повод изказването на турския президент, че Босна и Херцеговина е "завещана" на Турция.

"От една страна интерес на Турция е да има максимално добри отношения с Европа. Огромният стокооборот, който има Турция с ЕС, е изцяло в интерес на Турция и ние го подпомагаме. Подведем ли се да коментираме подобни изказвания, те няма да дадат възможност да помръднат Балканите изобщо. Това е най-хранителната среда за националисти, ислямисти и всички останали. Това е краят", коментира Борисов.

Босна и Херцеговина


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Аааа
  Отговор
  1 18:25  27.10.17
  Боко , ако продължиш да управляваш , наистина всичко ще отиде по дяволите ...
 • Извън закона
  Отговор
  2 18:31  27.10.17
  Ако си спомним за цар Симеон,за НДСВ и за главният секретар тогава Верно всичко се прецаква хахаха )))
 • ЗЕВС
  Отговор
  3 18:42  27.10.17
  Ако си спомним за Цар Симеон, всичко отива по дяволите.Думи изречени от Българския министър председател Бойко Борисов! О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречиш Болгарин...Или не са имали Болгаре царство и господарство Ти, Болгарино, не прелщайся, знай свой род и язик... Четете да знайте, що в стари години по тез земи славни вършили деди ни, как със много кралства имали са бран и била велика българската държава; как свети Борис се покръстил в Преслава, как е цар Асен тук храмове градил и дарове пращал; кой бе Самуил, дето си изгуби душата във ада, покори Дурацо и влезе в Елада; четете и знайте кой бе цар Шишман и как нашто царство сториха го плян; кой би Иван Рилски, чийто свети мощи чудеса се славят до тоя ден йоще; как се Крум преславний с Никифора би и из черепа му руйно вино пи и как Симеон цар угрите прогони и от Византия приема поклони. А тоя беше учен, философ велик и не се срамеше от своя език и кога нямаше кого да надвива, той пишеше книги, за да си почива. Четете и знайте, що съм аз писал, от много сказанья и книги събрал, четете, о, братя, да ви се не смеят и вам чужденците да не се гордеят... На ви мойта книга, тя е вам завет, нека де преписва и множи безчет и пръска по всички поля и долини, де българин страда, въздиша и гине. Тя е откровенье, божа благодат - младий прави мъдър, а стария - млад, който я прочита няма да се кае, който знае нея, много ще да знае. С какво ще Ви запомним Гн. Бо
 • ЗЕВС
  Отговор
  4 18:44  27.10.17
  С какво ще Ви запомним Гн. Борисов? След години археолозите ще изкопаят от земята историята, която вие сте закопали!

 • тиква
  Отговор
  5 19:54  27.10.17
  Абе тоя мафиот Боко няма ли кой да го грьмне.Не се е раждал по голям предател в сьвременната ни история.Най добре е него да изпратим по дяволите и то по скоро.
 • Към зевс
  Отговор
  6 20:37  27.10.17
  ЗЕВСЕ БРАВО
 • 7 21:15  27.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • no name no face no number
  Отговор
  8 21:18  27.10.17
  Да уточним, че става въпрос за цар Симеон Велики, а не за онзи смешник, който ако въобще историята го запомни , ще е с негативен образ

  Коментиран от #9

 • 9 22:40  27.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Све
  Отговор
  10 08:24  28.10.17
  Като слушам или чета изказвания на отличника Боко, срам ме хваща че съм българин, че моят народ е толкова прост та да избере подобно човекоподобно за премиер
 • Бай Курти
  Отговор
  11 09:40  28.10.17
  БОКО ТИ СИ 4ЕЛ САМО ВИНЕТУ БЕ,КОГА СВАРИ 4Е И ПРО4ЕТИ ЗА ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ..................
 • ЗА КОГО ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ
  Отговор
  12 22:26  29.10.17
  Турчина би се изсмял на тези приказки и би казал че не знаем историята . Кое за кого отива по дяволите ? За тях нищо не отива по дяволите . И изобщо много късно ще разбере Борисов какво означават "добросъседски " отношения с Турция .

Напиши коментар:


Публикувай