944 5

Поправиха грешката, превърнала Ивайло в турчин

Директорът на Областната дирекция на МВР в Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов разпореди незабавна проверка

Венцислав Михайлов

Общинската администрация в Кърджали поправи гафа с документите на 37-годишния Ивайло Коджабашев, който се оказа турски гражданин от 12 г. без да е стъпвал там, съобщава Дир.бг.

Абсурдът излязъл наяве, след като Ивайло и съпругата му отишли в отдел "Социално подпомагане" да подадат документи за детски надбавки. В общинските масиви обаче фигурирало, че кърджалиецът е турски гражданин с адресна регистрация в южната ни съседка от 2005 година. Всъщност Коджабашев никога не е ходил в Турция, няма и задграничен паспорт.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов разпореди незабавна проверка по случая, съобщи "24Родопи".

„Установено беше, че гражданинът притежава валидна лична карта, а видно от подадените документи в паспортната служба постоянният и настоящият му адрес са в Кърджали. През 2005 година е била допусната техническа грешка при попълване на настоящия адрес в информационен масив, която е коригирана от компетентната институция", посочиха от Областната дирекция на МВР.

Така документната сага на Ивайло Коджабашев е приключена.

„Вече съм си аз и всичко е наред. В системата съм си отново български гражданин с адресна регистрация в Кърджали. Успяхме да подадем навреме и необходимото за детски надбавки", заяви кърджалиецът.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • от уважение
  Отговор
  1 12:55  07.11.17
  А грешката превърнала Мазнян в такъв, кога ?
 • ОПАА
  Отговор
  2 13:03  07.11.17
  Е ся вече прокопса , направо е швед . Да не съжелява като изтрезнее?
 • потурчен е
  Отговор
  3 14:11  07.11.17
  В България турци няма. Всички са потурчени българи - мюсюлмани и една малка част са заселили се от североизток потурчени мюсюлмани. Много от циганите. които станаха мюсюлмани се турчеят, докато им плащат.

  Коментиран от #4

 • 4 11:40  08.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Симеончо
  Отговор
  5 21:53  08.11.17
  Публикувано във факти.бг: В България турци няма. Всички са потурчени българи - А какво са правили 530 години ,Турските войници ,,сигорно са е---вали бабите ти ,,дори и дядото ти

Напиши коментар:


Публикувай