565 0

Изгоря автобусът на театъра в Разград

Няма пострадали при инцидента в Ришкия проход

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна
Константин Карагьозов

Автобусът на Театрално-музикален център-Разград пламна в движение, изгоря, но пътниците в него са успели да слязат и са невредими, съобщи за "Дарик" директорът на институцията Тодор Мадолев.

Инцидентът е станал в Ришкия проход, актьорите пътували към Карнобат, където трябвало да играят спектакъла „Годеж“.Поради техническа неизправност пламнал двигателя на возилото, шофьорът спрял и всички пътници слезли без да пострадат. Освен целият рейс обаче изгоряла и озвучителната техника, като и част от багажа на актьорите.

Театрално-музикалният център в Разград, макар да включва три трупи - драматична, сцена „Назъм Хикмет“ и Разградска филхармония - разполага с два автобуса, каза Мадолев. Изгорелият е бил по-сигурен, другият бил в толкова лошо техническо състояние, че вече не го ремонтирали и използвали. Пострадалото возило е 20-годишно, преди около 10 години е конфискувано на митницата и предоставено първо на Капански ансамбъл-Разград, а после на ТМЦ.

Инцидентът проваля програмата ни за ноември, имаме заложени множество гостувания из страната, които при тези обстоятелства не знам дали ще реализираме, а с това и финансовите ни приходи няма да достигнат очакваните, коментира Мадолев. Той призова бизнеса в региона да съдейства за осигуряване на транспорт за представленията под въпрос.

България


Напиши коментар:


Публикувай