2 966 3

Маркират спрените от движение коли във Варна

Мартин Христов

От 15 ноември започва акция по разчистване на излезли от употреба моторно-превозни средства от улици и паркинги във Варна, съобщи Младен Иванов, директор на общинското предприятие "Паркинги и синя зона".

Екоинспектори ще маркират старите коли със специални стикери. Мярката важи за моторни превозни средства, които не са в движение, със стари регистрационни номера или не са преминали технически преглед през последните 2 години. Собствениците им ще трябва да ги преместят в имоти, които са частна собственост, или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма, пише varna24.bg.

В противен случай, излезлите от употреба автомобили ще бъдат принудително премествани с техническо средство тип "паяк" на паркинга в южната промишлена зона под Аспаруховия мост. Там ще могат да останат в срок до три месеца. През този период собствениците им ще могат да ги приберат след като платят за репатриране и отговорно пазене. Ако автомобилите не бъдат потърсени, ще бъдат предавани за разкомплектоване на лицензиран оператор.

От 2014г. до момента служителите от звеното за "Репатриране на излезли от употреба МПС" към общинското предприятие са изготвили констативни протоколи за 1148 стари коли, 131 са репатрирани на общинския паркинг.

Варна / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЯК КАРАЧ
  Отговор
  1 07:57  15.11.17
  БРАВО !!! От кога го чкаме това- да разчистят всички стари барутници. Някой от тях са на измрели отдавна собственици и няма никакъв шанс някой да ги премести.
 • Гост
  Отговор
  2 11:51  15.11.17
  Днес у Варна, утре в цялата страна! :) хайде че има по улиците едни стари жигули, още със старите номера, които са изядени от храстите....
 • ЯК КАРАЧ
  Отговор
  3 18:59  17.11.17
  052 82 09 22- това е телефона, на който може да подадете сигнал за изоставено МПС, записват го и пращат човек. Трябва да съобщите марка, модел, цвят, рег. номер и къде се намира. Давайте!

Напиши коментар:


Публикувай