773 1

Атака срещу "Капитал" и "Дневник"?

Издателите на "Икономедиа" споделят за натиск върху КОНПИ срещу Иво Прокопиев

by Fakti.bg

Подготвя се нова атака срещу "Икономедиа", "Капитал", "Дневник" и единия от техните издатели - Иво Прокопиев, този път чрез Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), твърдят издателите и редакционният мениджмънт на "Икономедиа" АД, позовавайки се на свои източници в правителството и парламента.

Според информацията през последните месеци върху КОНПИ е оказван системен натиск да започне производство спрямо Иво Прокопиев, Галя Прокопиева и семейството им. А доклад по темата е включен в дневния ред на заседанието на комисията за утре, сряда.

Това ще даде основание да бъде поискан запор на активи, в това число на "Икономедиа", фирмата - издател на "Капитал" и "Дневник", в която Иво Прокопиев има мажоритарен дял.

В хода на проверката на КОНПИ са предоставени изчерпателни данни за доходи и придобито имущество, от които кристално се вижда, че няма основания за производство. Същото е потвърдено от многобройни данъчни проверки, твърдят още издателите и редакционният мениджмънт на "Икономедиа" АД.

Последната, приключила без данни за нарушения, била наредена пак от прокуратурата. Тя обхващала всички лични доходи на Иво Прокопиев и семейството му, всичките фирми, включително "Икономедиа", и съвпада изцяло с периода, за който КОНПИ извършва проверка по закон - десет години назад.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 16:08  14.11.17
    Да, бе да!

Напиши коментар:


Публикувай