923 10

Софиянски: Защо никой не ревизира двата фалита след 1990 г.?

Всички бяха БСП. И Бойко Борисов, и Корнелия Нинова, смята Софиянски

Светослава Ингилизова

Защо никой не ревизира двата фалита на България след 1990 г., попита Стефан Софиянски в студиото на „Тази сутрин” по бТВ. „Не го правят, защото тогава всички бяха от една партия. Всички бяха БСП. И Бойко Борисов, и Корнелия Нинова”, смята Софиянски.

„Първият фалит беше по време на Андрей Луканов, когато българският лев се обезцени и се направи мораториум и спряхме да плащаме външния дълг. Вторият беше по времето на Жан Виденов, когато имаше 240% инфлация и когато държавата през БНБ фалира 8 банки, а ние сега плачем за КТБ”, припомня Софиянски.

„За тези фалити са виновни всички, които днес ще ни разследват. Комунистите са си комунисти”, категоричен е той.

По думите му спорът за корупцията и приватизациите в държавата се е разгорял, защото и БСП и ГЕРБ се сетили, че в последните години единствено те са били на власт. „Като видяха, че борейки се срещу корупцията се борят срещу собствената си корупция, решиха да пренесат периода по-назад”, коментира още Софиянски.

Според него по темата с ревизията на приватизациите остават два въпроса – защо Бойко Борисов не я е започнал още през 2009 г. и защо не се ревизират първо сделките, чиято давност не е изтекла.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 12:28  15.11.17
  Присмял се хърбел на щърбел!
 • синия милионер
  Отговор
  2 12:32  15.11.17
  Крадеца вика, дръжте крадеца, ние ядем доматите с колците, тъпи сме бате, не ги разбираме тия фалити и м*нети. Добре, че е тоя другар да ни обясни далаверата.
 • Различен
  Отговор
  3 12:32  15.11.17
  Човека е абсолютно прав!
 • ЗЕВС
  Отговор
  4 12:57  15.11.17
  Софиянски може и да е намазал от властта, но като кмет и служебен министър се справи блестящо факт!

 • юрист
  Отговор
  5 13:02  15.11.17
  Лошото е , че чуваме казана или виждаме написана една истина от едни политици, само, когато те паднат от власт- не и по времето, когато са на власт и в ръцете им са съсредоточени всички властови законови инструменти, с които могат да пресекат до дъно престъпни обстоятелства и явления в държавното управление на България и могат да управляват по законен начин процесите в българското общество. Да- костов казва истината, но ЗАЩО ЧАК СЕГА, А НЕ КОГАТО СДС БЕШЕ В ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ? Да не би , защото и костов беше член на бкп и знаеше отлично за всички юридически пороци на Прехода, като някои от тях ставаха и с неговото активно участие?
 • юрист
  Отговор
  6 13:08  15.11.17
  Извинявам се- обърках костов със софиянски, но в моето съзнание двамата субекта са абсолютно взаимозаменяеми и са с едно и също идеологическо възпитание и политическо поведение...Сдс се появи като квазиалтернатива на бкп, а всъщност беше нейна люспа; всичките й членове бяха бивши бкп членове; безпартийни, които не са били членове на бкп, почти нямаше в сдс...Навремето- като всеки млад тогава човек- толкова бях искрено заблудена, че сдс е алтернатива на бкп, че дори си боядисах син чорапогащника/ тогава нямаше цветни фини дамски чорапогащи/, купих си и сини обивки и така облечена, гласувах за сдс- мисля, 1991г... Познайте СЛЕД ТОВА, кога съм позволила на който и да е друг бг. политик пак да ме измами така да гласувам за люспите на бкп! Точно никога...
 • Дуди
  Отговор
  7 13:17  15.11.17
  - Джон, вярно ли е, че българският премиер е нарекъл българите прости, а мнозинството от тях го избира вече трети път за премиер? - Да, сър, вярно е. - Тогава защо вдигат врява, възмущават се и се обиждат, когато някой си професор им бил казал, че 80% са дебили, Джон? Нали той им е казал същото, което вече им е казвал и избирания три пъти от самите тях премиер? -Ми, дебили, сър.
 • юрист
  Отговор
  8 13:23  15.11.17
  “...Публикувано във факти.бг: , а мнозинството от тях го избира вече трети път за премиер?...“ Мнозинство, значи над 60% от всички бг. граждани с избирателно право! Я си вижте на последните избори колко нпроцента от бг. граждани с избирателни права са гласували, м? Дали имат 60% от ЦЯЛОТО население на България с избирателни права и дали 100% , всички те, са гласували за герб? И герб, и дпс, и атака, и бсп и ВСИЧКИ останали бг, политически партии, са люспи на бкп- ТОВА е причината над 24 години да не гласувам за никоя от тях и да не симпатизирам на никоя от тях!
 • шок
  Отговор
  9 15:19  15.11.17
  ПРЕСТЪПНИК...
 • мунчо
  Отговор
  10 20:20  15.11.17
  какво очаквате да чуете от евреин?! пък дали е чифутина с танковете,или ония д трабанта или този тарикат-едно и също лъжи,лъжи и пак лъжи!

Напиши коментар:


Публикувай