6 275 6

Започна "чистка" на трошките във Варна

Над 1100 автомобила ръждясват по улиците в морската столица

Снимка: bTV
Снимка: bTV
Константин Карагьозов

Във Варна започна акция по разчистването на стари коли, изоставени по улиците на града. До момента от общинското звено за репатриране на излезли от употреба моторни превозни средства (МПС) са установили над 1100 автомобила, които ръждясват по улиците и заемат паркоместа.

Това са коли, които са със стари номера или не са преминали технически преглед през последните две години, предава bTV. Собствениците на всички установени такива МПС вече са информирани писмено, че трябва да предприемат действия.

„Вариантите са три – минава годишен технически преглед, предава автомобила на лицензирана фирма за унищожаване или го прибира в частен имот“, обясни Боян Христов, еколог към ОП „Паркинги и синя зона“.

Ако това не се случи в определения срок, втора стъпка е поставянето на информационен стикер. Две седмици след това автомобилът се репатрира до общински паркинг, където ще престои три месеца. Ако дотогава собствениците не го потърсят, ще отиде за скрап.

В случай, че автомобилът бъде потърсен, собственикът ще може да си го вземе срещу такса за репатриране и отговорно пазене.

Очаква се акцията да освободи няколко хиляди паркоместа в града. Тя ще продължи неустановен период от време като всеки гражданин може да подава сигнали в Общината за подобни изоставени автомобили.

Варна / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Public Owner
  Отговор
  1 16:48  19.11.17
  Тромава е процедурата, ама ако се спазва сктриктно поне ще има ефект, макар и не много голям.
 • Станчо куфара
  Отговор
  2 16:57  19.11.17
  ох най после,зад кметство Приморски е пълно с такива трошляци
 • onq s konq
  Отговор
  3 18:19  19.11.17
  Моа трошляк си е у плевника и нема кои да го пипне!
 • БУДНАТА СЪВЕСТ
  Отговор
  4 18:39  19.11.17
  Улиците не са паркинги.Трябва всички да плащат като в центъра и в зелените зони винетки за паркиране.Иначе настава анархия.Даже някои си мислят че имат запазени паркоместа пред блока.Виждал съм да поставят 10 л. бутилки с вода в кв.Дървеница.Ако им спреш на мястото ти пукат гумите.Общиндките органи да не спят и да проверят
 • Анонимен
  Отговор
  5 10:03  20.11.17
  Не само от улиците,а спират по време на движение по преценка на проверяващия орган, даваш газ и ако излизат черни,сиви мизерий от дъртите дизели се спира автоматично от движение до отстраняване на проблема,което ме съмнява,по скоро да за моргата. Отделно взима данните на пункта на ГТП и му съставят акт за 500лв.за където е допуснал в движение това МПС. Да видим дали после ще има трошляци по улиците. Само глоби и на собствениците и на Пунктовете за ГТП.
 • Бизнесмен съм маКло аС
  Отговор
  6 16:06  20.11.17
  Теоретичен въпрос - заминавам за чужбина по работа и ме няма 2 години и 3 месеца .Прибирам се и установявам че колата ми която съм оставил пред нас я няма .Правя проверка и ми казват ,че са ми нарязали БМВ-то 750IL модел 2015-та защото нямало минат преглед от 2 години ! Е ко прайм ся ? Требе ги пала

Напиши коментар:


Публикувай