1 082 8

Звeрства с кучета и котки в Елин Пелин

Мартин Христов

Жители на Елин Пелин излязоха на протест срещу нехуманното убиване на бездомни и домашни животни в района.

"Последният случай на убийство е в сряда срещу четвъртък - бяха сложени отрови до контейнерите. Постоянно слагат антифриз в хляб, за да тровят кучета и котки. Близо 10 животни бяха убити в последните няколко дни. Това зверство достига крайности", уточниха организаторите на протеста.

По думите им се режат лапичките на кучетата, а освен това с микробуси се докарват и оставят четириноги в близките села около Елин Пелин.

"Аз се притеснявам за моя домашен любимец. Всяка година по това време се тровят животинките", споделят още хората от протеста пред Bulgaria ON AIR.

Според тях човекът, който прави тези зверства, има някакви психически проблеми. Протестиращите настояват за изграждането на приют, който да събира всички такива бездомни кучета и тези инциденти с натровени животни да се спрат.

"Искаме да се измисли хуманно решение на проблема", категорични са те. Общината е дала обещание, но все още не се знае кога ще започне самото изграждане на приюта.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ТричДог Къмпани
  Отговор
  1 11:49  29.11.17
  "Куце лае - цнаци не цготвено" - виетнамска поговорка.
 • Отвратена
  Отговор
  2 11:53  29.11.17
  Все ден чета такива статии,отвратена съм от хората,пълно деградиране на обществото.Какво сме ние-консуматори,нищо друго......
 • Пеньо
  Отговор
  3 11:53  29.11.17
  Когато нещата не са урегулирани, на преден план излизат хората с психически проблеми.
 • срам
  Отговор
  4 12:36  29.11.17
  а на протест срещу циганите които трепят бабите и дядовците ви, не излизате, жалки страхливци.

  Коментиран от #5


 • Зорлем
  Отговор
  5 16:45  29.11.17

  До коментар #4 от "срам":

  А ти протестираш ли или правиш ли нещо друго, че задаваш ехидни въпроси? Щото ние в Богданлия направо ги гоним с шамари и те си стоят в Доганово, пък и двете са села на 10-ина километра от Елин Пелин.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  6 23:27  29.11.17
  "Жители на Елин Пелин излязоха на протест срещу нехуманното убиване на бездомни и домашни животни в района." Прогнозирам рязко увеличение на случаите на нехуманни убийства на домашни животни около Коледа.
 • MOR
  Отговор
  7 20:54  01.12.17
  Елин Пелин = Малоумни кОври
 • НЯКОЙ
  Отговор
  8 22:56  01.12.17
  в америка бездомните животни ги прибират в приюти ако никой не ги осинови до 2 седмици се убиват и никой не протестира така трябва да стане и при нас.

Напиши коментар:


Публикувай