1 787 2

Улиците на Перник останаха под вода

Циклонът "Филип" донесе проливен дъжд

Снимка: ZaPernik
Снимка: ZaPernik
Константин Карагьозов

Среднощно събрание в Областната администрация, свикано във връзка с усложнената метереологична обстановка и очакващите се обилни валежи се е провело в Перник, предаде ZaPernik.com.

Със заповед на Областния управител Ирена Соколова от полунощ на 1 декември до полунощ на 3 декември, кметовете в Пернишко и ползвателите на язовири са задължени да наблюдават нивото на язовирите и критичните участъци по поречието на реките, както и да дават регулярна своевременна информация към сформирания Областен дежурен щаб.

На всеки час към областния управител се изпраща спешна информация за нивото на валежите, наблюдавайки 5 обособени точки в областта.

По нареждане на областния управител на Перник и Началника на инспектората в Перник е разпореден облекчен учебен процес на всички ученици, за да бъдат по своите домове в светлата част на деня.

Телефон 112 е отворен за подаване на сигнали при нужда.

Няма опасност от преливане на язовир “Студена” до Перник. “Язовира е изпуснат почти до критичния си минимум. Въобще не може да се говори за преливане”, каза Ирена Соколова.

Повишава се количеството на валежите от сутринта. Препоръчва се гражданите да не предприемат рискови пътувания.Областният управител е в непрекъсната връзка със zaPernik.com – подава гореща информация на населението.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Възхитен
  Отговор
  1 17:22  01.12.17
  Браво на областния управител Ирена Соколова! Така се прави - вземат се мерки навреме!
 • ВЕРВАИ
  Отговор
  2 17:28  01.12.17
  А ОБЛ-ТА ЗНАЕ ЛИ, ЧЕ Перник е без ток ИЛИ Е ВЪВЕЛА РЕЖИМ.

Напиши коментар:


Публикувай