649 3

Първанов: Скандалите в парламента са театър

Мартин Христов

Скандалът в парламента се използва вместо липсата на капацитет. Звучи ми като театрална пиеса. Чува те "твърдото ядро" - "нашите" как показват характер и воля. Но не се чуват проблемите на хората. Това коментира пред Нова тв президентът (2002-2012) и бивш лидер на партия АБВ Георги Първанов. Той допълни, че ако сега е държавен глава, би направил частично вето - като знак и символ.

„Никога атмосферата в политиката не е била толкова остра. Коефициентът на полезно действие на парламента е твърде нисък. Може би като заместител на отсъствието на капацитет, се използва скандала”, каза Първанов.

"Ето например частта в бюджета, касаещ онкоболните. Това е малкият знак на солидарност, който българската държава дължи на тези хора. Държавата не бива да се крие зад своите граждани", допълни Първанов.

„В българската политика се наложи мнението, че колкото си по-гръмогласен, толкова по-добре ще те чуе електоратът. А всъщност хората искат да им се решават проблемите”, каза президентът на България.

Той разкритикува опозицията в лицето на БСП, която била само "по процедурните въпроси": "Цялостното впечатление от поведението на БСП е такова. Те взаимно се дебнат да се хванат в грешка, в крива дума, в нещо, което е изтървано... Нека извадят, ако могат, всичко наяве за старите сделки, за които се обвиняват. Силовите групировки са минали и са си направили рекета. Аз съм критичен не само към госпожа Нинова. Но ако размием проблема до някакъв предел, няма да разберем какво е станало с приватизацията".

Държавният глава коментира и проекта за втора атомна централа. „Без тези реактори в „Козлодуй”, които имат експлоатационен срок, без топлоцентралите, ние оставаме на тъмно. Ако приемем, че "таванът" за инвестиране е 10,5 милиарда, няма да се дават много пари допълнително”, каза той. По думите му ядрената енергетика си остава най-перспективната.

„Неслучайно по света се строи, и то с активно държавно участие. Това означава евтина и гарантирана енергия. Тези, които са против, какво предлагат насреща? С какво ще запълним дупката, която се отваря?”, попита той.

Първанов даде мнението си и за инцидента, който се случи с правителствения самолет на път за Дубай. Според него отклоняването на правителствения полет е станало по технически причини.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Чува те
  Отговор
  1 19:02  02.12.17
  Чува те = Чувате
 • гост
  Отговор
  2 19:56  02.12.17
  Оооо , това го знаем и че ти си неделима част от този театър . Само дето докато вие ставахте милионери и милиардери , а сте закърмени с Маркс и Енгелс , народа си заминава от лицето на света . Изчадия сте вие и трепането ви е малко .
 • ОБЩЕСТВЕНИЯТ СТРОЙ НЕ Е ВИНОВЕН
  Отговор
  3 22:58  02.12.17
  НИЕ ЩЕ О..РЕМ ВСЯКА ОТ ТЯХ, ИМАХМЕ БОЛЯРИ, ПОСЛЕ ЧОРБАДЖИИ, ГОСПОДА , ДРУГАРИ И ПАК ГОСПОДА Е КОЙ Е ВИНОВЕН, СТРОЯТ ИЛИ ХИЩНИЯТ ЕГОИСТ ?

Напиши коментар:


Публикувай