1 316 8

До 6 години затвор за бурка

Ще се налага глоба и от 20 000 лв.

Стефанаки Йоанис

Парламентът пак прие законопроект срещу бурките и радикалния ислям. Той бе предложен от „Обединените патриоти” (ОП). Същият закон бе одобрен на първо четене и от 43-ото Народно събрание. Поради прекратяването на мандата му обаче не се стигна до окончателно гласуване.

Затова сега Обединените патриоти отново прокараха предложението си.

То мина след сериозен дебат, в който спориха националистите, ДПС и БСП.

Според единия от текстовете – „който чрез използването на заплаха, насилие, принуда, обществено положение или власт, или посредством обещание за даване или даване на облага, принуди или склони другиго поради пола му по друга причина, да носи облекло, прикриващо частично или скриващо изцяло лицето се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от 5000 до 10 000 лева, както и с обществено порицание”.

Ако принудата касае повече лица, наказанието става затвор от две до шест години.

А ако засегнатото лице е малолетно, тогава санкцията е лишаване от свобода от три до шест години и глоба от 10 000 до 20 000 лева.

Други разпоредби в законопроекта внасят определение за понятието „радикален ислям” и регламентират, че той е престъпление.

Макар че БСП бяха „въздържал се”, те помогнаха законът да мине на първо четене. Причината е, че те осигуриха кворума, след като ДПС поискаха поименно преброяване.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гйгюлгюлгюлгйлгймтйът
  Отговор
  1 17:25  06.12.17
  А БОЙКО И ПАТРИОТИТЕ ...ПУСНАХА ...ДНЕС ОТ ЗАНДАНА ...МУСА. ...В...ЧЕСТ НА ЕРДОГАН. ...ХА ХА ХА ...
 • 2 17:29  06.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • бббббб
  Отговор
  3 07:28  07.12.17
  Хахаха тия ни имат за малоумни.Приемат безумни не приложими закони .Как ще докажеш ,че е станало със сила,заплаха,принуда и т.н.Зада се докаже това трябват силни служби ,познания на културата им,корана ,обичаите и владеене на езици.А,в момента ДАНС е гола вода. Имат липса на такива хора с такава носоченост и образование,защото заплатите са малки .А,можещите и кадърни преди години ги махнахме защото Америка ни пази.Отделно и политиците умишлено разбиха структурата ,за да си правят далаверите. Какво пречи да напишат ,че който носи бурка на обществено място подлежи на санкция с глоба или затвор.Кратко и ясно.
 • Пеньо
  Отговор
  4 08:28  07.12.17
  Не на маскираните!

 • ДДД
  Отговор
  5 22:11  07.12.17
  да си ходят с бурки и ние слагаме и отиваме да бием после да кажат кои беше::)
 • като гост
  Отговор
  6 12:54  08.12.17
  Ха ха ха ха.Значи и кукерите ще ги забранят.Някой терорист може да е като кукер.Супер
 • незнайко
  Отговор
  7 12:21  09.12.17
  Как не се срамуват от БСП !!! Те явно не са истински БЪЛГАРИ щом нямат мнение, за такъв наболял проблем ! Затова всички ни мачкат !!!
 • сойкаПрисмехулка
  Отговор
  8 14:18  09.12.17
  Не 6 години, а смъртна присъда за тоя, който я носи и доживотен затвор за неговото семейство до трето коляно.

Напиши коментар:


Публикувай