521 6

Външно: Избягвайте да пътувате до Йерусалим и Витлеем

Очакват се масови прояви

Външно: Избягвайте да пътувате до Йерусалим и Витлеем
Външно министерство
Светослава Ингилизова

Министерството на външните работи и посолството в Тел Авив информира, че във връзка с решението на САЩ по статута на Йерусалим като столица на Израел се очакват публични демонстрации и локални прояви.

Към момента няма информация за ограничения в движението, за непредвидени и неконтролируеми действия, но в градовете Йерусалим и Витлеем, както и в Палестинските територии се очаква да има масови прояви, които могат да доведат до инциденти.

На този етап препоръчваме да се избягва пътуване до Йерусалим и Витлеем, както и в Палестинските територии, освен при крайна необходимост.

В случай на пътуване, следва да се избягват публични места с масово струпване на хора, както и да се проявява повишена бдителност при ползването на градски транспорт.

Съветваме пътуващите български граждани да следят в средствата за масово осведомяване текущата информация за обстановката в посочените места и да изпълняват стриктно указанията на властите. Предвид възможността за публични демонстрации и протестни прояви и в други държави от Близкия изток и Северна Африка, призоваваме българските граждани, пребиваващи в региона да проявяват повишена бдителност и да избягват публични места с масово струпване на хора, да се осведомяват за обстановката и да изпълняват стриктно указанията на властите.

България


Още по темата

 • Хаосът е пълен

  Хаосът е пълен

  Броят на палестинците, които са били ранени по време на вчерашните сблъсъци с израелската полиция е достигнал 230 души, съобщи RT. Палестинците ...
  10.12.2017
  1 292
  8

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • эмюмгялгюлгйвжйвж
  Отговор
  1 20:15  07.12.17
  ИЗБЯГВАЙТЕ ДА СЕ СРЕЩАТЕ С ЕВРЕИ ОТ ЙЕРУСАЛИМ. .....ТЕ СА ДВИЖЕЩА СЕ ...БАКТЕРИЛОГИЧНА БОМБА. ....
 • Българин
  Отговор
  2 22:27  07.12.17
  Външното ни министерство и посолството трябва да се премести от Тел Авив в Йерусалим защото това е столицата на Израел и еврейския народ!

  Коментиран от #3

 • Хасан
  Отговор
  3 22:46  07.12.17

  До коментар #2 от "Българин":

  За колко сребърника си продаде душата и християнския храм на юдеите,продажнико???

  Коментиран от #5

 • Юбряяяяяя
  Отговор
  4 08:41  08.12.17
  Добре че казахте... и без това ми е през х.... че нямам пари и за билет в трамвая!
 • Българин
  Отговор
  5 09:21  08.12.17

  До коментар #3 от "Хасан":

  Християнския храм си е добре, не бери грижа за него. Това да не ти е османската империя която превръща църквите в джамии.
 • The TRAPPER
  Отговор
  6 16:09  10.12.17
  Жалко , тъкмо се канех да отскоча до там.

Напиши коментар:


Публикувай