857 3

275 от властта с разминавания в обявени пари и имоти

17 от тях са депутати

275 души от властта имат несъответствия в обявените пари и имоти, които са декларирали пред Сметната палата.

147 са несъответствията при ежегодни декларации или уведомления през 2017 г., 128 са при встъпителните и финалните декларации за периода от 1 януари до 10 ноември 2017 г., пише в. "24 часа".

В голяма част от случаите несъответствията са свързани със забравено вписване на данни на съпруга или съпругата, хонорари, ниви, придобита част от имоти.

17 са депутатите с разминавания в декларациите. Най-голямото е при Йордан Апостолов от “Обединени патриоти”. Той не е обявил нива от 1 дка, лозе от 625 кв. м, право на строеж на селскостопанска сграда. Апостолов не е посочил и дълг от 1,4 млн. лв. към юридическо лице.

Даниела Малешкова от ГЕРБ не е посочила участието на съпруга си във фирма “Тракия строй ПЗ”. Таня Петрова не е декларирала притежавано право на ползване върху жилищна сграда от 285 кв. м.

От БСП има девет депутати с разминавания - Весела Лечева, Жельо Бойчев, Петър Кънев, Георги Стоилов, Георги Йорданов, Димитър Георгиев, Иван Димов, Иван Генов и Михаил Христов. Пропуските са свързани с непосочена лека кола на съпругата, участие във фирми или доходи.

При трима депутати от “Воля” - Симеон Найденов, Нина Пейчева и Андон Дончев, също има несъответствия в подадените им декларации. Единственият от ДПС с разминаване в обявеното е Симеон Симеонов. Той не е декларирал, че съпругата му има апартамент в София и джип.

Новият шеф на ДНСК Иван Несторов не е посочил половина част от нива в село Търнак. Емил Кало от ръководството на АБВ не е обявил хонорар от 200 лв., както и 2160 лв. на съпругата си. Конституционната съдийка Мариана Карагьозова не е декларирала доходи на съпруга си за 47 974 лв.

Шефът на Агенцията на хората с увреждания Минчо Коралски не е посочил две ниви с площ от 34 дка в село Черково.

Несъответствия са открити основно на шефове на извънпарламентарни партии, сред които Земеделски народен съюз, Български демократичен център, Български социалдемократи, Земеделски съюз “Александър Стамболийски”, АБВ, СДС, ДСБ, “България на гражданите”.

Единственият лидер на партия, който не е декларирал доходи от друга стопанска дейност в размер на 9357 лв., е Татяна Дончева.

Лидерът на столичните социалисти и общински съветник Калоян Паргов не е декларирал доходи от участие в управителни съвети за 41 223 лв. и 6340 лв. извън тези за заеманата длъжност.

Най-много в списъка с разминавания са кметове, зам.-кметове и председатели на общински съвети. По-голямата част от тях са от общини Пирдоп, Кричим, Исперих, Две могили, Аврен, Сапарева баня и други, като част от разминаванията не са съществени.

Най-голямото е на председателя на общинския съвет във Венец Бейзат Садък Яхя. Той не е декларирал задължение от 4,6 млн. лв. към юридическо лице.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 09:13  13.12.17
  По-лесно е да се пресметне, че 3-ма от властта са подали точни декларации.
 • Цар Навуходносор
  Отговор
  2 09:30  13.12.17
  Само 275?
 • Хасане
  Отговор
  3 18:31  13.12.17
  Бейзат е в пъти по богат ! 3-5 милиона са дреболия

Напиши коментар:


Публикувай