782 4

Трета блокада на пешеходната пътека в Благоевград, на която загина студентка

Според хората липсата на контрол от страна на институциите, е основният проблем на това кръстовище

Снимка: bTV
Снимка: bTV
Стефанаки Йоанис

За трети път беше блокирана пешеходната пътека в Благоевград, на която вчера беше убита 19-годишна студентка. Колеги и приятели на момичето настояха да бъде упражнен контрол от Пътната полиция и общината в града, така че движението на автомобили да не застрашава човешки животи.

19-годишното момиче загина, след като беше ударено от камион на пешеходна пътека в Благоевград вчера. Инцидентът стана минути преди 9 ч. на кръстовището на улиците „Славянска” и „Дойран”. 20-тонният камион, натоварен с пясък, е управляван от 53-годишен водач.

Причината за инцидента все още се изяснява, има образувано досъдебно производство, съобщи пред бТВ шефът на КАТ в града Данаил Стоицов. Най-важното според него е, че това кръстовище е обезопасено и сигнализирано с необходимата сигнализация, а правилата за движение трябва да се спазват.

Кръстовището е пиково, а според хората липсата на контрол от страна на институциите, е основният проблем. Много коли паркират неправилно по платната, което намалява видимостта. Всички там карат с висока скорост, а сигнали за това кръстовище се подават от 2014 г.., казаха протестиращите.

С новите изменения на Закона за движение по пътищата са наложени 1500 глоби в целия Благоевград за неправилно паркиране, съобщи шефът на КАТ.

Той призова всички да подават сигнали за неправилно паркиране. "Това е платно с 4 ленти, две от тях са заети с паркирали коли и трябва да се осъществява непрекъснат контрол, за да започнат да свикват, че трябва да се спазват правилата за движение", допълни той.

Според кмета на Благоевград Атанас Камбитов, ако се сложи светофар на това кръстовище, основната пътна артерия щяла да бъде блокирана за колите.

Кръстовището е с необходимата пътна маркировка, вертикална, хоризонтална, включително и надписите – „Погледни вляво и погледни в дясно”, допълни кметът. Той уточни, че паркирането в този район е извън синята зона и нямат правомощия да репатрират автомобилите.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 09:19  13.12.17
  Защо повечето пешеходци си мислят че като стъпят на пешеходна пътека са на обентована земя ? Никой не се оглежда и ослушва ? Повечето младежи са със слушалки в ушите и заболи поглед в телефона - просто са в друг свят !!! И накрая само високи санкции за шофьорите - някой да е виждал или чувал за глобен пешеходец ????????
 • Тъпаци
  Отговор
  2 12:17  13.12.17
  Тия вместо да протестират, да вземат да си продадат колите и да си купят по един байк и да изтипосат у фейса, какво са направили. Иначе нищо не спасяват, просто ще преместят произшествията на друго място. Човек не трябва да има кола!... Или поне по 4-ма да се возят. Да не говорим за замърсяването на въздуха.
 • Анонимен
  Отговор
  3 15:22  13.12.17
  Ако беше се огледала сега нямаше да влезе в статистиката.
 • Лъки
  Отговор
  4 16:00  13.12.17
  А кога ще спрат разрешителните от общината за строежи в този квартал, в който няма никаква инфраструктура? Защото това е поредният камион, пренасящ строителни материали за строежите на някои, и за тях ли отново отговаря КАТ? Или отговорните за това им просто си мият ръцете? За какво хората в този квартал плащат данъци - за да газят кал и да няма къде да си изхвърлят боклука. Или колите са по- важни от човешкия живот? И защо ли, когато се нарушава спокойствието на живеещите в този квартал по сред нощ, полицията никога не идва преди 23 часа, защото отговорът им е, че заповедта на кмета е, че до 23 часа всеки може да прави каквото си иска? Ето така стоят нещата в този квартал, в който иначе улиците носят много революционни и възрожденски имена и в който живеят голяма част от студентите, за които, явно, на институциите не им пука. А дали се замислят, че всички имат деца.

Напиши коментар:


Публикувай