4 531 12

Цигани спасяват незаконните си къщи с адвокатски трикове

Юристи им подшушвали да казват, че не знаят български, за да не се подписват

Константин Карагьозов

Цигани с незаконни къщи прибягват до услугите на скъпи адвокати, за да ги спасят от събаряне. За неочакваните пречки в борбата със строителството извън закона днес разказа кметът на район "Северен" в Пловдив - Ральо Ралев. Около 16 са жилищните сгради, премахнати в поредица от акции в района, поясни той.

Така например по южния тротоар на ул. "Дилянка" вече всичко е разчистено, догодина багерът ще бута и по северния тротоар, където цяла редица къщи вече са с констативни актове и заповеди. В тази зона е и къща, набелязана за събаряне след окончателно и неподлежащо на обжалване определение на ВАС .

"Намери се една пловдивска съдийка, която въпреки всичко ме спря. Аз обаче не се притеснявам и ще продължа напред", коментира Ралев, цитиран от Plovdiv24.

По думите му в махалата почти няма къща, която да е определена за събаряне и за нея да не е подадена жалба в Европейския съд по правата на човека, но от Страсбург досега не са спрели пловдивската администрация.

"Няма да допуснем държавата да бъде осъдена заради някое наше действие. Премерваме всички стъпки, убеждаваме се, че сме прави, изчакваме потвърждения и зелена светлина от всички институции, включително и от Страсбург", описа процеса районният кмет. След това на циганите, които нямат алтернатива, се предлага общинско жилище или временно социално жилище. И тук е другият изумителен за администрацията момент.

"Има случаи, при които ромите ползват много скъпи адвокати, които ги съветват да не подписват, да не подават молби, да казват, че не разбират български, не могат да четат. Използват всякакви похвати и прийоми", изумен разкри Ралев. Той обаче е категоричен, че през пролетта на 2018-та година събарянето на незаконни постройки в "Северен" продължава.

Пловдив / България


Още по темата

 • Циганската мафия шокира Гърция

  Циганската мафия шокира Гърция

  Три цигански банди в сътрудничество с осем служители на гръцките железници ОСЕ са уличени в кражба на метален скрап от влаковите платформи и ...
  15.12.2017
  9 729
  7

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иванчо
  Отговор
  1 09:20  14.12.17
  "Адвокатските трикове" са в рамките на закона. Адвокатите не може да излязат извън това, което позволява законът и затова и съдът се съобразява. Вместо да се вайкат от "лошите" адвокати, институциите да вземат да станат по-прецизни в своята работа. Ако това стане, няма да има какво да им противопоставят двокатите и обратното - ако държавните хрантутници продължават само да симулират дейност без грам грижа и прецизност, работата им винаги ще е уязвима.
 • Дедо Грую
  Отговор
  2 09:21  14.12.17
  Това, че не са грамотни и не знаят езика, не ги спасява. Ако държавата се заеме сериозно с този проблем, Немат шанс.
 • Ттт
  Отговор
  3 09:38  14.12.17
  Има лесно. Тези дето не знаят езика на училище. Иначе ще е трудно да получават помощи.
 • незнайко
  Отговор
  4 09:39  14.12.17
  Офанзивата трябва да бъде в цяла БЪЛГАРИЯ ! Страстбург да не е кочина, за да разглежда тъпите дела на нашите ЦИГАНИ !!! Има си правила- НЕЗАКОНЕН СТРОЕЖ, това е всичко !!!

  Коментиран от #10


 • qqqqq
  Отговор
  5 09:43  14.12.17
  Не знае български а взема български помощи, как става този номер. Я им спри кранчето и набързо ще пропишат.
 • ВиК
  Отговор
  6 10:16  14.12.17
  А за построените къщи върху покрития канал , кмета забравил ли е , или за безкрайното сметище до "холандските къщи".
 • Иван
  Отговор
  7 10:18  14.12.17
  Ми като не знаят български, как са взели шофьорски книжки? На какъв език са държали изпита? Тези съдии много им вярват, чак пък толкова ли са наивни или има други причини?
 • 8 11:03  14.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост
  Отговор
  9 12:12  14.12.17
  Като не знаят български, айде за родната им Индия!
 • Гост
  Отговор
  10 12:58  14.12.17

  До коментар #4 от "незнайко":

  Пич, на всички е ясно къде е Кочината и да, това не е Страсбург. Защото точно Страсбург те е защитавал досега от гнусното беззаконие на Кочината. Виж коментар номер 1 и се замисли.
 • фатме
  Отговор
  11 14:34  14.12.17
  Твърде, твърде, твърде дълго дъъъъъъъъъъълго българско търпение!
 • hmhmhm
  Отговор
  12 19:45  15.12.17
  Я ми дайте тези мизерни адвокатчета аз ще се погрижа. Първо ще им избода очите после ще им отрежа езика и накрая ще им отрежа пръст по пръст и на двете ръце. И когато техните колеги ги видят няма да се застъпват за тая зган. Просто им трябва стимул

Напиши коментар:


Публикувай